Izbor vsebin za 9. in 10. teden (1. – 14. marec 2021) na Viasat TV kanalih.

VIASAT NATURE: NOVO! PREMIERA - VETERINARJI NA DIVJI STRANI – S1, EP1 @ ponedeljek, 1. marec, 13:50
V seriji spremljamo veterinarje in prostovoljce, ki so se odpovedali svojim rednim službam v Združenem kraljestvu, da bi se preselili v Južno Afriko, kjer rešujejo, rehabilitirajo in vračajo v naravo nekatere od najbolj ogroženih živali. Tako mimogrede denimo premestijo žirafo, rešijo dva tedna starega povodnega konja, prevzamejo vlogo rejniških mater osirotelim opicam, pomagajo pri postopku odstranitve roga nosoroga ter z umetnim dihanjem rešijo gepardki življenje.

Epizoda 1: Prostovoljca Will in Rachael v zavetišču skrbita za osirotele nosoroge, veterinarka Emily se loti nevarne premestitve žirafe, morska biologinja Alison pa odkrije nov način boja proti onesnaževanju s plastiko.

TV1000 BALKAN: FILMSKA PREMIERA – LOLITA @ torek, 2. marec, 21:00
1947: Učitelj Humbert se poroči s stanodajalko, da bi bil bliže njeni hčerki Loliti. Toda prepovedana ljubezen se sprevrže v obsedenost, ki bo pogoltnila oba in za vselej spremenila njuni življenji.

Vloge: Jeremy Irons, Dominique Swain, Melanie Griffith

VIASAT EXPLORE: NOVO! PREMIERA - UMETNIKI RUŠENJA – AVSTRALIJA – S1, EP1 @ sreda, 3. marec, 21:45
Nevarnost, drama in uničevanje so bistvo te opazovalne dokumentarne serije, ki nas popelje v zakulisje fascinantne industrije. Pridobite redek dostop do gradbišča z elitnimi ekipami za rušenje in njihovimi mega stroji, medtem ko se borijo z zgradbami, da bi jih odstranili, še preden jim načrte prekrižajo blazno kratki roki. Od visokih stolpnic do potopljenih jaht, nenavadnih zgradb in velikanskih skladišč - vsega tega se lotijo naši vsakdanji heroji, katerih pogum in odločnost, domiselnost in spretnost dopolnjujejo njihov občutek za humor, tovarištvo in prisebnost pod pritiskom.

Epizoda 1: Na sporedu je zapleteno rušenje večnadstropne zgradbe, ki je videti kot nekakšna velikanska zidana lopa, toda kako se lotiti takšnega projekta na prometni mestni ulici? 

VIASAT NATURE: NOVO! PREMIERA - LOV NA ESCOBARJEVE POVODNE KONJE @ četrtek, 4. marec, 19:00
Razvpiti narkobaron Pablo Escobar je zaslužil milijarde dolarjev z nedovoljenim tihotapljenjem kokaina v ZDA. V času svoje strahovlade je svojim pomagačem naročil ujeti štiri povodne konje v Afriki in jih z letalom prepeljati na svoj zloglasni ranč. Povodni konji naj bi služili kot zabavna točka, ki bi navduševala njegove pajdaše iz kartela. S to potezo je Pablo Escobar nenamerno sprožil živalsko invazijo tujih vrst na Kolumbijo s potencialno grozljivimi posledicami. Povodni konji so medtem pobegnili iz njegovega zasebnega živalskega vrta in danes prodirajo v divjino Kolumbije, pri čemer se menda množijo dvakrat hitreje od svojih afriških sorodnikov. Kolumbijska veterinarka Gina Paola Serna Trujillo je od vlade dobila nalogo zajeziti to situacijo.

VIASAT EXPLORE: PREMIERA SERIJE - STARE KRIPE NA AVKCIJI – S2, EP3 @ petek, 5. marec, 21:00
Mathewsonovi se vračajo v novi sezoni s klasičnimi avtomobili, motornimi kolesi in vsemi vrstami spominkov. Spremljamo ekipo pri iskanju in odkrivanju klasikov v vseh različnih stanjih pod vseprisotnim očesom strokovnjaka in patriarha Dereka Mathewsona, človeka, ki že vse od časa, ko je bilo življenje enostavnejše, ne zna reči ne. Od vozil iz minule dobe, kot je denimo Austin 16, do sodobnih klasikov, kot sta Ford Capris in RS 2000, številnih Minijev in celo do vrtoglave zabaviščne naprave, se bo tokrat na dražbah našlo nekaj za vsak okus.

Epizoda 3: Anglofil Derek ima težave pri artikuliranju svoje namere po nakupu Bentleyja. Lepo obnovljen Ford XR2 postane glavna zvezda na avkciji. Pod žarometi zablesti redek klasik Mini Moke.

EPIC DRAMA: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – AGATHA IN RESNICA O UMORU @ sobota, 6. marec, 21:00
Na vlaku na poti v Hastings najdejo krščenko in soimenjakinjo Florence Nightingale z razbito lobanjo, a kasnejša preiskava in zgroženost javnosti ne privedeta do prijetja morilca. Florencina partnerka Mabel Rogers zaradi pomanjkanja napredka pri preiskavi in neuspešnega posredovanja policije začne svojo lastno preiskavo, a čeprav ima celo vrsto osumljencev, nikakor ne najde dokaza, ki bi razkrinkal morilca. Na koncu z živci naposled za pomoč zaprosi Agatho Christie, avtorico knjižnih junakov Poirot in Gospodična Marple, katere najnovejši roman 'Umor Rogerja Ackroyda' velja za veliko mednarodno senzacijo. Skupaj se namerita uloviti morilca.

EPIC DRAMA: NOVO! PREMIERA – V SINGAPURSKEM PRIMEŽU – S1, EP1 @ nedelja, 7. marec, 21:00
Kavčukovemu magnatu Walterju Blackettu in njegovi družini Singapur v letu 1941 omogoča obilo bogastva in veljave. Grozote iz vojno razdejane Evrope so le še oddaljeni spomin. Toda Blackettovi načrti po poslovnem okoriščanju kmalu padejo v vodo, ko njegov poslovni partner g. Webb doživi nezgodo in je onesposobljen, njegov delež v podjetju pa bi utegnil pasti v roke njegove idealističnega sina Matthewa. Pod vprašajem pristane njegova lastna zapuščina, zato morata Walter in njegova hčerka Joan narediti vse, kar je v njuni moči, da bi odstranila grožnjo, ki jo predstavlja Matthew. A ravno, ko ga Joan poskuša zapeljati, se Matthew zbliža s skrivnostno kitajsko disidentko Vero Chiang. Kontinent preplavi kaos vojne, medtem pa cveti prepovedana ljubezen in se bliža konec obdobja kolonialnih privilegijev.

Epizoda 1: Kavčukovemu magnatu Walterju Blackettu in njegovi družini Singapur v letu 1941 omogoča obilo bogastva in veljave. Grozote iz vojno razdejane Evrope so le še oddaljeni spomin.

VIASAT HISTORY: NOVO! PREMIERA SERIJE - EPIDEMIJA: VELIKA KUGA – S1, EP1 @ nedelja, 7. marec, 21:00
355 let pred virusom Covid-19 je Britanijo preplavila pandemija drugačne vrste. Leta 1665 je velika kuga vzela 100.000 življenj v Londonu - grozljivih 25% populacije - in še dodatnih 100.000 v preostalem delu države. Zdravnik Xand van Tulleken, arheologinja Raksha Dave in novinar John Sergeant odkrijejo izjemne vzporednice med tema dvema izbruhoma. Podučili se bomo o socialnem distanciranju v stilu 17. stoletja, o tem, da zaprtje države ("lockdown") izvira iz karantene in o dejstvu, da bi belilo - najbolj priljubljena metoda za čiščenje hiš po okužbi - utegnilo biti tako učinkovito kot sodobni antibakterijski spreji. Trojica prav tako razkrije nove dokaze, ki izpodbijajo dolgoletno prepričanje, da naj bi bile podgane in njihove bolhe odgovorne za širjenje kuge ter gledalce iz oči v oči soočijo z resničnimi krivci.

Epizoda 1: Velika kuga iz leta 1665 je terjala 200.000 življenj v Združenem kraljestvu. Zdravnik Xand van Tulleken, arheologinja Raksha Dave in novinar John Sergeant izsledijo epidemijo do njenega izvora.

VIASAT HISTORY: NOVO! PREMIERA - ŽENSKE, KI SO SE BORILE PROTI HITLERJU @ ponedeljek, 8. marec, 21:00
Izhajale so iz vseh družbenih slojev in so bile nekdanje vzorne državljanke tretjega rajha. Skupina Nemk se je pridružila odporniškemu gibanju, da bi se borile proti nacizmu z vsemi razpoložljivimi sredstvi navkljub ekstremnemu nasilju nacistične Nemčije in neusmiljenosti gestapa. Živele so v negotovosti, izpostavljene nenehnemu tveganju za ovadbo s strani sosedov ali sorodnikov, pa vendar so posredovale zaupne informacije, raznašale proti-nacistične letake in rešile številne Jude pred izgonom. Ko so jih aretirali, so bile vržene za zapahe, izgnane ali celo usmrčene. Po letu 1945 je svet pozabil nanje in njihova hrabra dejanja. Toda danes prihajajo na plano zgodbe nekaterih od teh junakinj. Med njimi so uradnica ministrstva za propagando Libertas Schulze-Boysen, novinarka Ruth Andreas-Friedrich in študentka Sophie Scholl.

VIASAT EXPLORE: PREMIERA SERIJE – AVSTRALSKI LOVCI NA JASTOGE – S3, EP10 @ torek, 9. marec, 21:45
Tretja sezona prinaša doslej največje izzive za naše lovske ekipe. Medtem, ko svet pretresa globalna pandemija, se naši kapitani borijo za preživetje v poslu. Povratnik Brendan 'Squizzy' Tayler začenja sezono s 150.000 dolarjev nižjim prihodkom, kapitan Jay in njegova nečaka v Zahodni Avstraliji imajo prav tako finančne težave, kapitan čolna Cracker pa si prizadeva izpolniti 1.000 kg težko naročilo jastogov za veleprodajo. Prav tako bomo predvajali tri prav posebne epizode, ki ponujajo vpogled v zakulisje težavnega življenja teh posadk.

Epizoda 10: Nesreča in smrt nenehno pretita lovskim posadkam v boju z materjo naravo. Tokrat raziskujemo, kako se kapitani soočajo s plimovanjem, močnimi tokovi in nepredvidljivimi vremenskimi pogoji. 

VIASAT HISTORY: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – DRUGI GOERING – RAZDVOJENO BRATSTVO @ sreda, 10. marec, 21:00
Ljudje nismo nujno odgovorni za ravnanje naših družinskih članov. To še posebej drži, če je vaš brat eden najhujših vojnih zločincev: rajhsmaršal Hermann Goering. Leta 1945, v času, ko je svet odkrival taborišča smrti, ko je vojna terjala milijone življenj in ko se je vsak Nemec razglaševal za anti-nacista, se je bilo težko oklicati za zagovornika osebnih svoboščin, pa vendar se je Hermannov brat Albert Goering razglasil za zaščitnika zatiranih. Ali to drži ali ne? Spoznajte, kako je imel hudič brata nadangela.

VIASAT EXPLORE: PREMIERA SERIJE – VIKINGI LEDENIH VODA – S1, EP5 @ četrtek, 11. marec, 21:45
Vstopamo v svet, ki ni bil še nikoli predstavljen na televiziji. Gre za komercialno industrijo ribolova na ledu Winnipeškega jezera, kjer potomci islandskih Vikingov tekmujejo s časom, da bi spravili svoj ulov do obrežja, še preden led popusti. Te edinstvene žene in možje so soočeni s snežnimi viharji, krhkim ledom in vsesplošno nevarnostjo pri lovu s tradicionalnimi metodami, ki so se jih naučili od svojih prednikov. Ribolov na ledu velja za enega najnevarnejših poklicev na svetu, kar še posebej velja za eno najbolj nepredvidljivih okolij na planetu: Winnipeško jezero. Na kocki je veliko denarja in na led se vsako zimo poda več kot 700 ljudi. Ti vikingi ledenih voda tako tvegajo svoja življenja za sleherno ribo in zaslužek.

Epizoda 5: Richard in Mike obtičita z okvarjenim bombardirjem. A to še ni vse - ko se končno prebijeta na led, na svoje razočaranje ugotovita, da je ulov izredno slab.

TV1000 BALKAN: FILMSKA PREMIERA - SLAMNATI PSI @ petek, 12. marec, 21:00
Hollywoodski scenarist in njegova žena, igralka, se vrneta v njen domači kraj na jugu, da bi po smrti očeta prodala hišo. Tam se vname spor z domačini, ki vodi v nasilno končno soočenje.

Vloge: James Marsden, Kate Bosworth, Alexander Skarsgård, James Woods, Dominic Purcell.

EPIC DRAMA: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – VOJNA SVETOV – S1, EP1 @ sobota, 13. marec, 21:00
Ko velikanski meteor trešči v površine Horsell Commona v Surreyju v Angliji, se prebivalci Zemlje znajdejo pod silovitim napadom neznane tuje vrste. Sredi kaosa George zapusti svoj zakon brez ljubezni, da bi začel novo življenje z Amy - navkljub velikemu neodobravanju skupnosti okrog njiju. Toda George in Amy se skupaj z vsemi drugimi ljudmi na planetu kmalu znajdeta v boju za preživetje proti neusmiljenemu sovražniku, ki je trdno odločen uničiti človeštvo in zasesti planet. Ta visceralni triler, prirejen s strani Petra Harnessa, pooseblja vratolomen, atmosferski trk znanstvene fantastike in obdobne drame ter v živo opisuje enega najzloglasnejših sovražnikov iz literarne zgodovine.

Epizoda 1: George in Amy sta prišleka v Wokingu in nimata prijateljev, z izjemo znanstvenika in kolega izobčenca Ogilvyja. Ko na območju Horsell Common pristane skrivnostna kapsula, jo trojica prva preuči.

VIASAT NATURE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH - DIVJA NORVEŠKA @ nedelja, 14. marec, 16:35
Na Norveškem prevladujejo tri povsem različne pokrajine: gozdovi, ki se raztezajo vse do Sibirije, dolga obala ter višavja in gorovja v notranjosti. 'Divja Norveška' nudi dom številnim prepoznavnim živalskim vrstam, ki so se prilagodile na ta dramatična okolja, vključno s polarnimi medvedi, arktičnimi lisicami, volkovi, mroži in kiti ubijalci.


Nazaj