Priredbi lutkovne predstave Balon Velikon, Andreja Rozmana-Roze, bo sledila projekcija programa kratkih animiranih filmov Slon 2 iz otroškega programa Slon na festivalu Animateka, ki bo izšel na zgoščenki Slon 2, kot darilo naročnikom revij Ciciban in Cicido, novembra 2008. Program Slon 2 je na sporedu vsak dan do 8. oktobra in v soboto 11. oktobra. Več o programu v priponki.

Za družine bo v Kinodvoru pestro tudi v nedeljo, 5. oktobra ob 11.00 uri. Zajtrk pri Kinodvoru bo postregel s kavo, jogurtom in rogljičkom ter skrito predpremiero. Gre za priljubljeno prakso, ki pri nas še nikoli ni zaživela. Vse, kar občinstvo vnaprej ve, je, da si bodo določen film presenečenja na velikem platnu ogledali prvi v Sloveniji. Pri Zajtrku bo poskrbljeno za otroke, in sicer v Sezamovem kotičku (do 13. ure). Namenjen je vsem otrokom, tako malčkom, kot tistim že malo starejšim, ki skupaj s starši obiščejo Zajtrk pri Kinodvoru. Medtem ko odrasli uživajo film, bomo otroke v kotičku Kinodvorove kavarne skozi pravljice, animacije in igre popeljali v domišljijski, ustvarjalni čas. Isti dan ob 16.00 uri pripravljamo tudi otroško delavnico spoznavanja optičnih igrač (45 minut, Mala dvorana, prijava na kinobalon@kinodvor.org).

Kinobalon: Slon 2, kratki animirani filmi

40 minut, 3+

Izbor animiranih filmov iz otroškega programa Slon na festivalu Animateka, ki bo izšel na zgoščenki Slon 2, kot darilo naročnikom revij Ciciban in Cicido, novembra 2008.

Premiera: 4. oktober, 15.00: pred projekcijo filmov nastop Andreja Rozmana-Roze s priredbo lutkovne predstave Balon Velikon.

Ostali termini:
5. oktober, 17.00
6., 7., 8. oktober, 16.00
11. oktober, 15.00


Program

Čarobni gumb (Raganas poga)
Nils Skapans, Litva, 2006, 7’, beta SP
Igriva in brezskrbna čarovnica izgubi svoj čarobni gumb …

Miriam in Rdeča kapica (Miriami teater)
Priit Tender, Estonija, 2007, 5’, beta SP
Miriam, Kokoška in Mali bratec gledajo predstavo o Rdeči kapici. Čustveno se povsem zatopijo v igro, še posebej pa jih prevzame strah pred hudobnim volkom ...

Hišica v krošnji (Kućica u krošnji)
Darko Kreč, Hrvaška, 2005, 6'30'', beta SP
Hišica v krošnji je film o zvestobi in prijateljstvu, ki lahko premagata vse udarce usode.

Črno na belo (Cherno na Byalo)
Andrey Tsvetkov, Bolgarija, 2005, 4'30'', beta SP
Nič ni samo črno-belo. Protest proti družbenemu zavračanju drugačnosti.

Pika in črtica (Punkt und Striche)
Jesús Pérez, Švica, 2007, 6’, beta SP
Majhno bitje vznikne izpod dlani svojega stvarnika, a kaj hitro se sooči s kruto realnostjo življenja. Ugotovi namreč, da so na tem svetu še drugi ... Naenkrat sta protagonista dva in ta dva se srdito borita za svetlobo.

Pik in Nik (Pik a Nik)
Martin Snopek, Slovaška, 2006, 4’48’’, beta SP
Pik, Nik in njun pes se odpravijo na izlet na morje. Deček Pik se s kužkom veselo zapodi med valove. Deklica se morja boji in tako raje ostane na kopnem. Ko pa se prijatelja znajdeta v smrtni nevarnosti, se Nik pogumno sooči s svojo bojaznijo in jima odhiti na pomoč.

Animatou
Claude Luyet, Georges Schwizgebel, Dominique Delachaux-Lambert, Claude Barras, Roméo Andreani, Švica, 2007, 5'36'', beta SP
Mačka lovi miš v petih različnih tehnikah animiranja: risani, slikani, animaciji peska, animaciji objektov in 3D računalniški animaciji. Čisto prava mala šola animiranega filma!

Vljudno vabljeni!

www.kinodvor.org
Nazaj