SLOVENIJA – 6. JULIJ 2020 - Dunaj je v 1900-ih središče filozofije, znanosti in umetnosti, kjer se v znanih mestnih kavarnah in operah srečujejo različne kulture in izmenjujejo nove ideje. Predstavljamo Kri Dunaja, novo kriminalistično dramo, ki jo bodo premierno začeli predvajati na kanalu Epic Drama, od 12. julija ob 21.00 po srednjeevropskem času, v sklopu sezone Poletje kriminala, v okviru katere bodo prikazane najboljše kriminalistične dramske serije iz vsega sveta: od klasičnih kriminalističnih serij, kot so Endeavour, Murdochove skrivnosti in Frankie Drake, do zapletenejših in drznejših, kot sta Dolga roka Gardune in Mafijski detektiv Maltese.

Serija Kri Dunaja, ki temelji na najbolj prodajanih romanih Franka Tallisa, je nastala izpod peresa uveljavljenega scenarista Steva Thompsona (Globoka država, Jericho, Sherlock) in v režiji Roberta Dornhelma (Ann Frank: The Whole Story), ki je bil nominiran za oskarja in nagrado emmy, ter Umuta Daga (Razpoke v betonu). Serija, ki je bila posneta na Dunaju, v Avstriji, spremlja zgodbo Maxa Liebermanna, briljantnega mladega Angleža, učenca znanega psihoanalitika Sigmunda Freuda. Po srečanju z Oskarjem Rheinhardtom, policijskim inšpektorjem, ki skuša razrešiti nenavaden primer, Max sprejme njegovo povabilo k sodelovanju pri raziskavi niza nenavadnih in vznemirljivih umorov. S pomočjo Maxove izredne zaznave, forenzičnih veščin ter globokega razumevanja človeškega vedenja in vedenjskih motenj, skupaj rešujeta nekatere od najzanimivejših in najsmrtonosnejših primerov na Dunaju.

Igralsko zasedbo in like v seriji Kri Dunaja med drugim sestavljajo: angleški igralec Matthew Beard v vlogi Maxa Liebermanna, privlačnega, mladega, britanskega Juda, pripadnika srednjega sloja, ki se je priselil v Avstrijo v najstniških letih. Kot mlad zdravnik, ki je pod vplivom sodobne znanosti tistega časa, Max začne preučevati nevrologijo. V želji, da pobliže analizira psihopate, Max prepriča dunajsko policijo, da mu dovoli opazovati njihovo delo. V vlogi Oskarja Rheinhardta, policijskega inšpektorja, pol Slovaka, ki se želi pokazati pred nadrejenimi, nastopa avstrijski igralec Juergen Maurer. Oskar, ki v seriji močno fizično prisoten, bolj ceni dejanja kot besede. Čeprav ga Maxov diskurziven pristop pri reševanju zločinov občasno jezi, se Oskar zaveda, da mu Maxova intuicija lahko pomaga v karieri. V seriji Kri Dunaja nastopa tudi priznani igralec Conleth Hill, ki je znan predvsem po svojem nastopu v Igri prestolov, v vlogi Mendla Liebermanna, Maxovega očeta, ki ob koncu 19. stoletja pride s svojo družino na Dunaj zaradi razvojnih možnosti mesta, velike judovske skupnosti in številnih poslovnih priložnosti. V zasedbi je tudi britanska igralka Amelia Bullmore, ki nastopa v vlogi Rachel Liebermann, Maxove matere, ki je popolnoma posvečena svoji družini in otrokom.

Kri Dunaja bo ekskluzivno predvajana na kanalih Epic Drama po vsej srednji in vzhodni Evropi ob nedeljah zvečer v sklopu sezone Poletje kriminala, od 12. julija dalje ob 21.00 po srednjeevropskem času.


Nazaj