Ta teden bo v kinematografih odmeval smeh v komediji z naslovom Vojna z dedkom, v kateri igralec Robert De Niro v vlogi dedka bije bitko s svojim vnukom za prosto sobo v družinski hiši. Komedijo je režiral Tim Hill, scenarij pa sta napisala Tom J. Astle in Matt Ember po knjižni predlogi pisatelja Roberta Kimmela Smitha. Poleg oskarjevca De Nira v komediji zaigrajo še nominiranka za oskarja Uma Thurman, oskarjevec Christopher Walken, Jane Seymour, Rob Riggle, Oakes Fegley in drugi.

O ZGODBI: Osnovnošolec Peter (Oakes Fegley) je navdušen, ko izve, da bo njegov dedek Ed (Robert De Niro) prišel živet v družinsko hišo. Ko pa se dedek preseli v njegovo sobo, sam pa mora na grozljivo podstrešje, mu ne preostane drugega, kot da dedku napove vojno, da svojo sobo dobi nazaj. S pomočjo prijateljev se Peter domisli neverjetnih načrtov, kako bi dedka, ki ga ima seveda rad, prisil, da mu sobo enostavno preda. A dedek je bolj žilav, kot je videti. Namesto da bi popustil, dedek skuje načrt za maščevanje.

ZANIMIVOSTI: Distribucijske pravice za komedijo Vojna z dedkom je sprva imela produkcijska hiša The Weinstein Company, po spolnih škandalih s producentom Harveyem Weinsteinom spomladi leta 2018 pa so štart filma v kinematografih večkrat preložili. Letos junija je distribucijske pravice prevzela produkcijska hiša 101 Studios.

IGRALSKA ZASEDBA: Robert De Niro, Uma Thurman, Christopher Walken, Jane Seymour, Rob Riggle, Oakes Fegley, Eugene Levy, Laura Marano, Cheech Marin

REŽIJA: Tim Hill
SCENARIJ: Tom J. Astle in Matt Ember
PO KNJIŽNI PREDLOGI: Robert Kimmel Smith
PRODUCENTI: Phillip Glasser, Marvin Peart, Rosa Morris Peart
IZVRŠNI PRODUCENTI: Craig Chapman, Randall Emmett, George Furla, Joe Gelchion, Myles Nestel, Christina Papagjika, Tre Peart, Bryant Pike, Jane Rosenthal, Matthew Salloway, Sonny Schwartz, Berry Welsh
ŽANR: družinska komedija

Na voljo je že NAPOVEDNIK, družinska komedija VOJNA Z DEDKOM pa na redni spored v kinematografe prihaja 17. SEPTEMBRA 2020.


Nazaj