V času, ko so odnosi med Rusijo in ZDA precej napeti, so američani celo uspeli vzljubiti serijo, ki govori ravno o ameriški družini, ki jo »sestavljajo« ruski vohuni. Mnogi trdijo, da se je pretekli teden končala ena najboljših serij vseh časov. Serija Američani, ki jo je predvajala televizija FOX, je po mnenju kritikov »padla« v isti razred kot so Sopranovi, Kriva pota …

Režiserja Joel Fields in Joe Weisberg, sta dolga leta razvijala zgodbo in igralce, med katerimi so bila tudi močna imena – Keri Russell, Matthew Rhys, Noah Emmerich, Holly Taylor  … v seriji sta režiserja povzela dogodke, ki so se v ZDA resnično dogajali. V 80. letih so namreč v ZDA prišli številni agenti CIE, si v ZDA ustvarili družine, hkrati pa ves čas vohunili za Rusijo. Zgodba se je odvijala v času, ko sta bili ZDA in Rusija v hladni vojni in na robu jedrskega napada. Liki v zgodbi so bili zahtevni, večplastni. Režiserja sta igralcem namenila vloge, katere so prej samo od daleč spremljali. To se v filmski industriji ne zgodi.

Keri, ki se je še najbolj spomnimo po vlogi v seriji Felicity (nežna in rahločutna), je v seriji Ameriška družina postala hladnokrva morilka, ki brez vprašanja sledi ukazom iz Rusije. Keri pravi, da je bil zanjo to velik izziv in da je zelo hvaležna, da sta ji režiserja zaupala nekaj čisto novega zanjo. Šest sezon je od leta 2012 minilo kot bi trenil. Bomo lahko videli še kakšno sezono? Za zdaj lahko le ugibamo.

Foto: Instagram