V Koloseju se pridružujemo pobudi za unovčitev bonov tudi za vstopnice. Menimo, da bi morali imeti vsi državljani možnost pristnega kulturno-zabavnega doživetja, zato se zavzemamo za KULTURNI bon, ki bi bil unovčljiv ob nakupu vstopnice oz. vstopnine. Obiskovalci bi lahko izbirali med bogato ponudbo kulturnih prireditev kot so obisk kina, gledališča, festivalov, koncertov, muzejev, galerij, obiski jam, gradov in drugih storitev.

Državljanom bi ponudili možnost koriščenja bonov v panogah kulture in zabave, ki sta bili poleg turizma najbolj prizadeti panogi, zato je podpora države eksistencialnega pomena za ohranitev naše kulturne dediščine, delovnih mest, kreativnega ustvarjanja ter oblikovanja zanimivih in atraktivnih kulturnih  doživetij.

Z unovčitvijo turističnih bonov, se je podprlo destinacije, ki so že tradicionalno v Sloveniji najbolj obiskane (npr. Portorož, obala, Bled, Bohinj, Kranjska gora, terme itd.) S kulturnim bonom, pa bi lahko vsi državljani izkusili pestro kulturno in zabavno ponudbo vsebin, ki jih za naše obiskovalce dnevno pripravljamo in prirejamo. Predlagamo, da vsak državljan prejme bon v vrednosti 50 eur, ki ga lahko izkoristi po lastnih željah tudi v kulturni panogi. Le ta je bila v tej krizi poleg turizma najbolj prizadeta, hkrati pa bi s tem spodbudili dogajanje tudi v mestih/urbanem okolju, ki ga pozitivni učinek turističnih bonov ni dosegel. S kulturnim bonom bi se povečala verjetnost, da bi nekateri želeli svoj turistični bon izkoristiti v večjih mestih kot so npr. Ljubljana, Maribor, Kranj, Celje itd. in ta obisk združiti še z obiskom kulturne in zabavne prireditve, s čimer bi prišlo do multiplikativnega učinka, ki je pozitiven za celotno gospodarstvo.

Verjamemo, da bi lahko določeni posamezniki in družine prvič izkusili nepozabno izkušnjo z obiskom kino prestave, gledališča, muzeja, galerije, adrenalinskega športnega parka ali morda obiskom katere od slovenskih jam in gradov, ki se odvijajo v zaprtih prostorih ter se držijo zelo strogih omejitev. Konkretno to za Kolosej pomeni, da razpolaga samo s 36% kapacitetami, kar je huda omejitev, zato si želimo, da bi vlada tudi vsem nam, ki pripravljamo pester program na dnevni bazi in se trudimo, da svojim obiskovalcem pričaramo karseda lepo izkušnjo, ponudila roko in omogočila, da se državljani odločijo, pri katerem ponudniku kulturnih in zabavnih vsebin bi si želeli unovčiti svoj kulturni bon. Kulturna panoga in vsi ponudniki zabavnih vsebin smo v prelomnih časih, vendar v teh časih potrebujemo pomoč, da se naša panoga počasi postavi na noge.

Vsi skupaj se moramo zavzemati za našo kulturno dediščino, zato bi si želeli, da bi nam vlada prisluhnila in preučila možnosti za aktivacijo kulturnega bona, da bi lahko ohranili našo nacionalno kulturno dediščino, ustvarjalce ter ponudnike kulturnih in zabavnih vsebin, ki se v tem času bojujemo za obstoj, dostojanstvo in delovna mesta.


Nazaj