Težji pogoji za življenje, težja pravila igre, več dvobojev in še več napornega dela. Letošnja Kmetija bo postregla s številnimi spremembami in tekmovalci bodo izkusili, kako težko je zares živeti na kmetiji in skrbeti za posestvo brez modernih orodij ter pripomočkov. Pri tem pa bo pred njimi seveda še en kup izzivov.

Idilična gozdna narava, veliko posestvo, živina in popolnoma nova lokacija. Letos se Kmetija seli na Dolenjsko. Ravne zelenice Prekmurja je zamenjala razgibana dolenjska pokrajina in kot se za vsako spremembo spodobi, so se nekoliko spremenila tudi pravila igre. Če so v prejšnjih sezonah tekmovalci živeli v izobilju, tega letos ne bo. Mentalnih in fizičnih preizkušenj bo še več, strožja pravila igre pa bodo tekmovalcem otežila napredovanje ter jih postavljala v situacije, ko bodo morali hkrati tekmovati in sodelovati. Bolj kot kadarkoli prej bodo v ospredju iznajdljivost, veščine ter spretnost tekmovalcev.

Tekmovalce bo še naprej spremljala voditeljica Natalija Bratkovič (naslovna fotografija), ki ji je letošnja sezona kot adrenalinski odvisnici pisana na kožo. »Obljubljam pozitivno presenečenje! Nova lokacija je naravnost čudovita in idealna za čas, v katerega nas bo Kmetija popeljala oziroma vrnila – to je čas, ko ni bilo udobja, kot smo ga vajeni danes, ko je bilo treba za vsak kos kruha garati, ko je bilo kmečko življenje borba. Mislim, da še največ povem s stavkom: Letos pričakujte Kmetijo brez milosti,« je zaupala Natalija. Vrača pa se tudi mentorica Nada, ki bo budno bdela nad opravljenimi nalogami.


Nazaj