Maja na velika platna prihaja zabavna komedija o ekipi gejevskih vaterpolistov, ki jih pod svoje okrilje vzame »homofobični« trener, trenirajo pa za nastop na gejevskih igrah na Hrvaškem, kamor se odpravijo z avtobusom. Kakšne nepričakovane zaplete jim bo prinesla dolga in razburljiva pot iz Francije na Hrvaško, si že lahko ogledamo v NAPOVEDNIKU. Komedijo, ki je dobila navdih po resnični ekipi z enakim imenom, snemali pa so jo tudi pri naših sosedih, sta režirala Cédric Le Gallo in Maxime Govare, prav tako pa oba napisala scenarij.

O ZGODBI: Olimpijski šampion pri koncu svoje kariere Matthias Le Goff napravi usodno napako, ko v televizijskem prenosu izreče homofobične izjave. Njegova kazen je, da trenira skupino amaterskih vaterpolistov, ki pa so - seveda - geji. Njihov cilj pa je en sam: kvalificirati se na gejevske igre, ki potekajo na Hrvaškem, tam pa tekmujejo najbolj vroči in zapeljivi športniki LGBT skupnosti. Ker pa skupino vaterpolistov bolj zanima zabava kot pa samo tekmovanje, je pred trenerjem težka preizkušnja, obenem pa priložnost, da odkrije svet, ki bo pretresel njegova prepričanja in mu omogočil, da v svojem življenju postavi prioritete. Pot do Hrvaške na gejevske igre z avtobusom bo tako izjemno razburljiva in zabavna.

Komedija Bleščeči rakci je dobila navdih po resnični vaterpolski ekipi z enakim imenom, s katero režiser in scenarist Cédric Le Gallo od leta 2012 potuje od turnirja do turnirja, do zadnjih gejevskih iger. Režiser se zaveda edinstvene pustolovščine, ki mu je spremenila življenje, obenem pa brani vrednote, ki navdihujejo ekipo – svoboda, pravica do drugačnosti in še posebej večja ležernost od resnosti v življenju. Zaupal je: »Nekoč nisem imel gejevskih prijateljev. Nekega dne pa me je prijatelj prepričal, da se pridružim tej ekipi. Ko sem se znašel med njimi, je bilo vzdušje zelo lepo. Vrnil sem se in hitro sodeloval na turnirjih in ustvaril zelo močne vezi. Postali so moji najboljši prijatelji. Srečanje z njimi mi je spremenilo življenje. Nisem vedel, da je biti del ekipe tako pomembno.«

Resnična vaterpolska ekipa Le Galla se imenuje Bleščeči rakci, ideja, da ima komedija enak naslov, pa je režiserja Le Galla zadela nekega večera ob bazenu – rakci zaradi vode, bleščeči pa zaradi veseljaštva. Komedijo so snemali tudi na Hrvaškem. Ko sta režiserja in scenarista Le Gallo in Govare pospremila igralsko in tehnično ekipo na Hrvaško na turnir, je francoska nogometna ekipa v finalu svetovnega prvenstva ravno premagala hrvaško. Bilo je malce slabe volje, se spominjata, izjemno je bilo vroče in do bazenov niso imeli dostopa, kolikor bi si želeli. Morali so snemati ponoči, malce pogoljufati in se celo do četrte ure zjutraj namakati v vodi. »Posneti devet oseb je kar velik zalogaj, veliko smo spreminjali načrte, tako zaradi proračuna kot tudi časa,« še pravita. Tudi upravljanje s kamero v vodi ni mačji kašelj, sta še povedala. Nekega večera jim je načrte prekrižala še nevihta, zaradi dežja so izgubili tri ure, vendar je ekipa dvesto članov še vedno uživala v snemanju.

IGRALSKA ZASEDBA: Nicolas Gob, Alban Lenoir, Michael Abiteboul, David Baiot, Romain Lancry, Roland Menou, Geoffrey Couet, Romain Brau, Felix Martinez

REŽIJA: Cédric Le Gallo in Maxime Govare
SCENARIJ: Cédric Le Gallo in Maxime Govare
IZVIRNA IDEJA: Cédric Le Gallo
PRODUCENTA: Renaud Chélélékian in Edouard Duprey
IZVRŠNI PRODUCENTI: Yann Girard, Abdelhadi El Fakir, Rodolphe Duprez
ŽANR: komedija

Na voljo je že NAPOVEDNIK, komedija BLEŠČEČI RAKCI pa na redni spored v kinematografe prihaja 23. MAJA 2019.


Nazaj