Obiskovalce Kolosejeve premiere komedije kralj Staten Islanda, ki smo si jo ogledali v torek, 23. junija, je s svojim uvodom presenetil pevec in radijski voditelj Klemen Bunderla. »Gre za odštekano komedijo. Pete je tudi v resničnem življenju zelo podoben glavnemu junaku. Sicer ne izdeluje tatujev, je pa zelo poseben komik, saj se je, tako kot glavni junak, začel samo-zdraviti z marijuano, še vedno pa tudi v resničnem življenju živi doma pri svoji mami – čeprav ima zdaj svoj vhod. Film se tragično začne, konča pa se tako, da bomo verjetno jokali – pa ne zato, ker bi se najedli preveč kokic,« je komentiral na odru.

Letošnji začetek poletja se lahko gledalci sprostijo ob komediji Kralj Staten Islanda, ki pod okriljem režiserja Judda Apatowa, znanega po svojih filmih Razuzdanka, Napumpana in 40-letni devičnik, opisuje življenje komika in igralca Peta Davidsona, ki se je kot najmlajši član pridružil ekipi oddaje Saturday Night Live.  Scenarij za film so skupaj napisali režiser Apatow, igralec Davidson in Dave Sirus, v filmu pa je moč zagledati tudi igralca Steva Buscemija v vlogi Papa, gasilskega veterana, ki vzame Scotta pod svoje okrilje. Scottovo mamo igra oskarjeva dobitnica Marisa Tomei, njegove prijatelje pa so uprizorili Ricky Veley, Moises Arias, Lou Wilson in Bel Powley.

Zgodba se osredotoča na Scotta (Pete Davidson), ki se po smrti svojega očeta, ko je štel le sedem let, ni nikoli več prav dobro vklopil v družbo. Film se začne, ko je Scott že v svojih dvajsetih letih, pa vendar ni dosegel še ničesar, čeprav si želi postati umetnik za tatovaže – njegova ovira pred uresničitvijo sanj je predvsem njegova negotovost, saj verjame, da je ta cilj nedosegljiv. Tako Scott svoje dneve preživlja s prijatelji, ki skupaj kadijo travo, na skrivaj pa se dobiva s svojo prijateljico iz otroštva. Prebudi se šele, ko si njegova mama omisli novega moškega, kar v Scottu sproži vse potrebne občutke, da se spopade s svojo žalostjo in začne premikati dalje v življenju.  

Kralj Staten Islanda je na rednem sporedu Koloseja od 25. junija dalje. Dodatne informacije o filmu si lahko ogledate TUKAJ.


Nazaj