Letos se bo na Otoku praznovalo! 15. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema bo med 5. in 9. junijem v Izoli praznoval lastno zgodovino in obenem spuščal k sebi svetlobo še neznanih filmskih svetovij. Med 23. majem in 22. junijem poletje odpirajo tudi satelitska kinootoška mesta Ljubljana, Koper, Tolmin, Cerknica, Sežana in Idrija.

Kratkometražce bodo zastopala festivalska gostja, belgijska cineastka Anouk De Clercq s programom Onkraj, vmes, spodaj, program litovskih kratkih dokumentarnih filmov, zbran pod naslovom Antigravitacija in lokalni, izolski filmar Davorin Marc s filmi Dobrodošlica., miauuu.in Po:natis 12. Večere v borovem gozdičku pod zvezdnim nebom pa bodo tradicionalno spremljali programi Videa na plaži z udarnimi kratkometražci neodvisnih vzhajajočih avtorjev. Svojevrsten poklon kratkemu filmu pa bo zastopal hrvaški režiser Igor Bezinović, ki bo predstavljal bo Razglednice, ki jih je ustvaril s sorežiserji po svoji zamisli. Ves program najdete tukaj.

Anouk De Clercq: onkraj, vmes, spodaj
Art Kino Odeon: 7. 6. ob 16:00 / Pogovor: Anouk De Clercq!
Avtorica zasnuje film, ki postavlja temeljna vprašanja o mehaniki njegovega gledanja, pozicioniranja in razumevanja.

Antigravitacija: litovski kratki dokumentarni filmi
Art Kino Odeon: 5. 6. ob 17:00
Izbrani dokumentarci petih litovskih avtorjev so – z izjemo Antigravitacije Audriusa Stonysa – nastali v šestdesetih letih, zaznamovanih predvsem z generacijo filmarjev, ki se je izobraževala na moskovskem VGIK-u, najstarejši filmski šoli na svetu.

Razglednice / Kartoline
Largo pri špini: 7. 6. ob 20:30 / Pogovor: Igor Bezinović!
Razglednice, ki oživijo in nas na subtilno humorne načine popeljejo v tiste kotičke hrvaškega podeželja, kjer je bila meja med mitom in resnico že davno izbrisana.

FILMI Z VIDEA NA PLAŽI NA OTOŠKEM VIMEO KANALU
Če ste pred enim letom zamudili kombinacijo udarnih kratkometražcev, gozdička ob morju in platna pod zvezdami med mednarodnim filmskim festivalom Kino Otok – Isola Cinema, vas vabimo k spletnemu ogledu lanskega izbora filmov sekcije Video na plaži, ki bo na voljo vse do 5. junija, ko otvorimo jubilejno 15. izdajo festivala v Izoli. Takrat pa se srečamo v živo! S klikom na povezavo Vimeo kanala OTOK lahko do 5. junija izbirate med brezplačnimi ogledi več kot 30 kratkih filmov, nato pa druženje nadaljujemo pred velikimi platni po vsej Izoli in se srečujemo z avtorji predstavljenih filmov.


Nazaj