(Maribor, 25. maj 2018) Včeraj je MARIBOX upihnil svojo prvo svečko. Ob prvem rojstem dnevu so v mariborskem kinocentru premierno prikazali tudi najnovejše nadaljevanje franšize Vojna zvezd: Solo: Zgodba vojne zvezd.

Ob prvem rojstnem dnevu so v MARIBOXU pripravili zanimivo in zabavno dogajanje. Že popoldan, med 14.00 in 18.00, so presenetili najmlajše s poslikavami z glitter tattooji in rojstnodnevnimi baloni. Družili so se lahko z maskoto iz filma Poldi, poskusili novo popularno pijačo Bubble Tea, direktor MARIBOXA Stipe Jerič pa je prvi zarezal v rojstnodnevno torto.

Večerni del praznovanja pa so začeli s premiero filma Solo: Zgodba Vojne zvezd, ki je ponovno privabila največje oboževalce te galaktične franšize. Med znanimi obrazi smo opazili Matjaža Kovačiča, nekdanjega direktorja NKBM, direktorja Radia City Miša Holbla s sinovoma, poslanko SMC Jasno Murgel, veliko oboževalko Vojne zvezd, režiserja Marjana Kučeja, Davida Perka, direktorja AS v Mariboru, Lidijo Šestak Zorič, predsednico društa Sonček, radijca Sandija Križaniča in Bora Greinerja, novinarja Branko Bezjak in Roka Kajzerja, košarkarskega sodnika Saša Pukla in mnoge druge. Zvečer so nadaljevali z zabavo z DJ-jem in koktejli v Projektor Caffee-ju. 

O zgodbi: Po prvem samostojnem filmu pred letom in pol z naslovom Rogue One, sedaj spremljamo že drugo samostojno zgodbo, Solo: Zgodba Vojne zvezd. Tekom avanture v mračnem podzemnem svetu polnem kriminala, Han Solo spozna svojega bodočega kopilota Chewbacco in se sreča z Landom Calrissianom leta preden se pridruži upornikom. A hkrati je to tudi zgodba o tem, kako Han odkriva samega sebe, celotno vesolje in se pozicionira znotraj njega. Spozna, da je njegov idealizem na preizkušnji skozi celotno potovanje, a mu neizmerna, skoraj trmasta volja ne pusti, da bi odnehal. Pot mu prekriža tudi bojevita in neustrašna bojevnica, Qi'Ra, ki na začetku zgodbe postane njegova partnerica v zločinu, a se njune poti za nekaj let razideta.

Solo: Zgodba Vojne zvezd (Solo: A Star Wars Story, 2018) je že na rednem sporedu MARIBOXA.

Foto: MP Produkcija