Letošnje poletje bo zaznamovala rumena barva, saj se v kinematografe vračajo majhna in prikupna bitja Minioni, ki smo jih že dolgo pričakovali, z novimi pustolovščinami v animirani komediji Minioni: Grujev vzpon. V drugem delu prikupnih dogodivščin se bo razkrila zgodba 12-letnega Gruja, ki je želel postati največja baraba na svetu, pri tem pa mu bodo seveda pomagala nagajiva bitja.

Ustvarjalci animirane pustolovščine, ki je nadaljevanje animacije Minioni iz leta 2015, ko Gru spozna mala rumena bitja, so isti kot pri prvem delu – produciral ga je vizionarski ustanovitelj Illumination in izvršni direktor Chris Meledandri skupaj z dolgoletnima sodelavcema Janet Healy in Chrisom Renaudjem, vrača pa se režiser prvega dela in tretjega dela Jaz, baraba 3 Kyle Balda. Pri režiji sta sodelovala Brad Ableson (Simpsonovi) in Jonathan del Val (filmi Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov). Vrača se tudi Pierre Coffin, ki je svoj ikonični glas posodil Minionom.

Pri nas bo na voljo sinhronizirana različica, svoje glasove pa so Gruju, malih bitjem in drugim likom posodili igralci Matevž Müller, Boris Kerč, Ana Maria Mitić, Damjana Černe, Maja Končar, Uroš Smolej, Ana Trnavčević, Rok Kunaver, Marjan Bunič, Robert Roškar, Marko Žerjal, Žiga Bunič, Jernej Kuntner in drugi.

O ZGODBI: V osrčju sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so kraljevali resasti lasje in kavbojke na zvonec, v predmestju odrašča 12-letni Gru (nominiranec za oskarja Steve Carell). Kot velik ljubitelj superzlobne superskupine, znane pod imenom Zlobnih 6, Gru kuje načrt, kako bi postal dovolj zloben, da bi se skupini lahko pridružil. Na srečo dobi podporo svojih zvestih privržencev, Minionov. Skupaj Kevin, Stuart, Bob in Otto – novi Minion, ki ima zobni aparat in obupno potrebo, da ugaja - uporabijo vse svoje spretnosti, da z Grujem zgradijo svoj prvi brlog, eksperimentirajo s svojim prvim orožjem in izpeljejo svoje prve naloge.

Ko pa Zlobnih 6 odslovijo svojega vodjo, legendarnega borca Wilda Knucklesa (dobitnik oskarja Alan Arkin), Gru opravi intervju, da bi postal njihov nov član. Milo rečeno pa ne gre dobro in se vse še poslabša, ko jih Gru izigra in v trenutku postane njihov smrtni sovražnik. Med begom se bo Gru po pomoč obrnil na malo verjetnega svetovalca, samega Wilda Knucklesa, in odkril, da tudi slabi fantje potrebujejo malo pomoči svojih prijateljev.

Polni subverzivnega humorja, prefinjenosti pop kulture, močnih čustev, drznega občutka za glasbo in vrhunske akcije, se v novem delu pustolovščine Minioni: Grujev vzpon pojavi razburljiva nova igralska zasedba – med njimi člani skupine Zlobnih 6 Taraji P. Henson kot kulska in samozavestna vodja Belle Bottom, Jean-Claude Van Damme kot Jean Clawed, Lucy Lawless kot Nunchuck, Dolph Lundgren kot Svengeance ter Danny Trejo kot Stronghold. V filmu zaigrajo tudi Russell Brand kot dr. Nefario, ambiciozni nori znanstvenik, Michelle Yeoh kot mojstrica Chow, akupunkturistka z znanjem kung fu veščin ter dobitnica oskarja Julie Andrews kot Grujeva  kot samovšečna mama.

IGRALSKA ZASEDBA: Steve Carell, Taraji P. Henson, Mihelle Yeoh, RZA, Jean-Claude Van Damme, Lucy Lawless, Dolph Lundgren, Danny Trejo, Russell Brand, Julie Andrews in Alan Arkin

SLOVENSKI IGRALCI: Matevž Müller, Boris Kerč, Ana Maria Mitić, Damjana Černe, Maja Končar, Miroslava Berginc, Primož Forte, Andrej Murenc, Uroš Smolej, Ana Trnavčević, Rok Kunaver, Marjan Bunič, Robert Roškar, Marko Žerjal, Žiga Bunič, Jernej Kuntner, David Novak, Sergej Čiča, Maxx Noah Grilc, Tarisa Vovk, Uroš Buh, Rok Kuntner, Lan Zupančič, Srđan Milovanović, Nina Hribernik, Ariani Kaloper, Rok Jurečič, Lea Jurečič, Igor Potočnik
REŽIJA: Kyle Balda

SOREŽIJA: Brad Ableson, Jonathan del Val
PRODUCENTI: Chris Meledandri, Janet Healy, Chris Renaud
ŽANR: animirana komedija

Na ogled je SINHRONIZIRANI NAPOVEDNIK, animirana komedija MINIONI: GRUJEV VZPON pa na redni spored v kinematografe v sinhronizirani različici prihaja 4. AVGUSTA 2022.


Nazaj