Neobičajna avantura deklice in robota, ki rešita dekličino vesoljsko družino, je pretekli konec tedna doživela svojo premiero. Film na redni spored slovenskih kinematografov prihaja v četrtek, 12. septembra.

V Kinodvoru, kjer so preteklo soboto gostili premiero prvega hrvaškega celovečernega znanstvenofantastičnega filma za otroke, ki je med drugim nastal tudi v koprodukciji s Slovenijo, je zgodbo o deklici Uni in njenem dedku, ki ga ugrabijo vesoljci, predstavila domača in hrvaška filmska ekipa. Z nami so bili robot Dodo in Marina Andree Škop – režiserka in producentka, Dražen Žarković – režiser, Darija Kulenović Gudan – glavna producentka, Ida Weiss – koproducentka, Sven Pepeonik – direktor fotografije, Zoran Mihailović – supervizor postprodukcije slike, Eneja Sajko – igralka v vlogi glavne motoristke in Bernard Rebernik – igralec v vlogi motorista.

O ZGODBI: V nekem trenutku se življenje deklice Une povsem spremeni, ko njenega dedka ugrabijo vesoljci. V kleti družinske hiše slučajno odkrije, da je tudi dedek vesoljec. Njegov vesoljska ladja se je pred mnogimi leti zrušila na Zemljo, poleg dedka pa je tu ostal tudi njegov pilot, nejevoljni robot Dodo. Una in robot imata manj kot 24 ur časa, da najdeta in rešita dedka.

Po filmu so se zadovoljni gledalci (film je namenjen otrokom od 7. leta dalje in njihovim staršem), posladkali še s slastnimi Palačinkami Takoj!, ki jih je pripravil najhitrejši palačinkar na svetu, Aljaž Deu. Pogovor z ustvarjalci filma MOJ DEDEK JE PADEL Z MARSA si lahko ogledate TUKAJ.


Nazaj