V svetu, kjer so lepotni ideali postavljeni visoko, si dekle povprečnega videza in z nekaj kilogrami preveč težko najde svoje mesto. A po nesrečnem spletu okoliščin se počuti kot najlepše dekle na svetu, postane izjemno samozavestna in sposobna marsičesa. V glavni vlogi prikupne debeluške bo v komediji Počutim se lepo nastopila Amy Schumer, ki jo večinoma poznamo kot komedijantko. Sicer vsestranska Amy, saj je delala že kot producentka, scenaristka, igralka, pa tudi režiserka, se je tokrat prelevila le v igralko, ki se ji svet postavi na glavo. In to na bolje.

Komedijo sta režirala in zanjo napisala scenarij Abby Kohn in Marc Silverstein, ki sta se izkazala za zelo uspešen tandem, saj sta skupaj napisala scenarij za več uspešnih romantičnih komedij, med njimi Razgibano življenje samskih, Zaobljuba ljubezni, Mu pač ni do tebe in Valentinovo. V novi komediji Počutim se lepo bosta med drugim Amy do resnice in življenjskih spoznanj pomagali igralki Michelle Williams in Naomi Campell, kakšni pa so v resnici lepotni ideali, pa bomo izvedeli prav kmalu.

O ZGODBI: Dekle povprečnega videza Renee Barrett (Amy Schumer) ima težave s samozavestjo in se zaveda, da ni med najbolj privlačnimi ženskami. Ko se v telovadnici pri padcu s sobnega kolesa močno udari v glavo, se ji v trenutku spremeni življenje. V ogledalu komaj prepozna svojo novo brezhibno postavo, lepo polt in bujno pričesko, skratka prepričana je, da je manekenka. Njena samozavest je tako visoka, da se brez kančka dvoma, strahu in truda loti vsega, kar ji pade na pamet. Samozavest ji pomaga tudi pri ljubezni, saj spozna fanta, dobi razgovor za službo in se celo udeleži tekmovanja v bikinkah. A njen novi videz in rastoča samozavest imata le eno pomanjkljivost, ki se je novopečena lepotica sploh ne zaveda - vsi drugi jo namreč še vedno vidijo v njeni stari debelušni podobi. A nič ni večno in njena perspektiva kmalu ne bo več enaka ...

"Kar me je pritegnilo, da sem se odločila posneti to komedijo, je njeno sporočilo. Gre za točno takšno stvar, ki sem jo želela in to v točno tem času. Vedno sem si želela nasmejati ljudi ter da se počutijo bolje in prepričana sem, da je ta zgodba prav takšna," je povedala Schumerjeva.

Ideja posneti film o tem, da poškodba glave dekletu spremeni samopodobo, se je scenaristoma Kohnovi in Silversteinu porajala že pred več leti. "Amy ni samo najbolj smešna ženska v šovbiznisu, vendar sta v njej tudi ljubkost in optimizem, ki pa ju njena vloga potrebuje," je povedal Silverstein. Scenarista sta se prvič preizkusila tudi v režiserski vlogi. "To je nekaj, kar sva si želela vse od takrat, ko sva se spoznala v filmski šoli. In od takrat sva si zamislila tudi, kako bi režirala vse, kar sva do sedaj napisala," je razkril Silverstein in dodal, da je sedaj občutek zadovoljiv, ko imata vse pod nadzorom.

ZANIMIVOSTI:
- Scenarista Abby Kohn in Marc Silverstein ter producenti so za glavno vlogo imeli v mislih prav Schumerjevo, slednja pa je že snemala druge projekte. A ko je prebrala scenarij, se je takoj navdušila in pogodba za snemanje je bila v nekaj dneh podpisana. Pri komediji Amy sodeluje tudi kot producentka.
- Amy Schumer se kljub odvečnim kilogramom zelo dobro počuti v svoji koži. Če se kdo šali na račun njene teže, jo to zelo razjezi. Sama namreč pravi, da je točno tam, kjer mora biti.
- V komediji sta skupaj zaigrali igralki Michelle Williams in Busy Philipps, ki sta v resničnem življenju najboljši prijateljici, skupaj pa sta igrali že pred leti v najstniški seriji Simpatije (Dawson's Creek).
- Igralka Busy Philipps in scenarist/režiser Marc Silverstein sta poročena in imata dve hčerki.

IGRALSKA ZASEDBA: Amy Schumer, Michelle Williams, Naomi Campbell, Emily Ratajkowski, Lauren Hutton, Rory Scovel, Tom Hopper, Busy Philipps in Aidy Bryant
REŽIJA: Abby Kohn in Marc Silverstein
SCENARIJ: Abby Kohn in Marc Silverstein
PRODUCENTI: Amy Schumer, Nicolas Chartier, McG, Alissa Phillips, Dominic Rustam, Mary Viola
IZVRŠNI PRODUCENTI: Justin Bursch, Jonathan Deckter in Kevin Kane
ŽANR: komedija

Komedija POČUTIM SE LEPO v naše kinematografe prihaja 19. aprila 2018.