National Geographic je določil datume premier za vrsto serij in posebnih oddaj, ki prihajajo na male zaslone. V okviru globalnega programa premier na National Geographicu v 172 državah in 43 jezikih so: serija Tista čudna krogla, premiera priznanega celovečernega filma za kanal, Jane in težko pričakovana vrnitev serije Genij.

Datumi premier novih serij in serij, ki se vračajo na National Geographic:
- Linija poveljevanja, v četrtek 8. februarja ob 21:55 (posebna dvourna premierna oddaja) 
- Jane, v nedeljo 18. marca ob 21:55 (predvajanje brez oglasov)
- Tista čudna krogla, v nedeljo 25. marca ob 20:55 (posebna dvourna premierna oddaja)
- Genij, v nedeljo 22. aprila ob 21:55 (posebna dvourna premierna oddaja)

LINIJA POVELJEVANJA
Kot še nikoli prej se bomo odpravili v notranjost Pentagona in na prve bojne vrste ameriških vojaških misij v boju proti nasilnemu ekstremizmu po vsem svetu. Premiera nove osemdelne dokumentarne serije National Geographica, Linija poveljevanja, bo v četrtek 8. februarja ob 21.55. Odprla nam bo nov vpogled v to, kar velja za vojno današnje generacije. Posneta v več kot 18 mesecih v sodelovanju s Chrisom Evansom kot pripovedovalcem (“Stotnik Amerika”, “Maščevalci”) serija prikazuje intimen vpogled v življenje mož in žensk v ameriški vojski, kako se soočajo z avtoriteto, odgovornostjo in tudi z žrtvami, ki jih sprejemajo v zasebnem življenju.

JANE
Pri Vogue so ga označili za “enega najboljših dokumentarcev vseh časov.” Gre za cenjeni celovečerni dokumentarec JANE, ki bo na National Geographicu premierno predvajan brez oglasov v nedeljo 18. marca ob 21:55. Film so premierno predvajali oktobra na slavnem Hollywood Bowlu v Los Angelesu pred razprodano dvorano z več kot 15.000 sedeži. Dobil je nagrado po izboru filmskih kritikov za najboljši dokumentarni film in nagrado za najboljši dokumentarni film neprofitne organizacije National Board of Review. Prejel je nominacijo za BAFTO in je bil med 15 najboljšimi dokumentarci, ki so se letos potegovali za nominacijo za oskarje. Pregled več kot sto ur še nikoli videnih posnetkov, ki so bili več kot 50 let spravljeni v arhivih National Geographica -  JANE, je zgodba o ženski, ki je s svojim proučevanjem šimpanzov razburkala splošno sprejeto mnenje tistega časa v znanstveni sredini, kjer so prevladovali moški, in revolucionirala naše razumevanje narave. Film je režiral nagrajeni filmski ustvarjalec Brett Morgen (“Kurt Cobain: Montaža pekla”), za glasbeno ozadje pa je poskrbel legendarni skladatelj Philip Glass. Spoznali bomo intimen in povsem nov portret Jane Goodall, pionirke, ki je navkljub vsem oviram postala najbolj občudovana naravovarstvenica na svetu.

TISTA ČUDNA KROGLA
Za serijo Tista čudna krogla, ki bo premierno predvajana v nedeljo 25. marca ob 20:55, sta združila moči priznani filmski ustvarjalec Darren Aronofsky (“Mati!,” “Črni labod”, “Rekviem za sanje”) in nagrajena producentka Jane Root (“America: the Story of Us”, “ Osemdeseta: Desetletje, ki nas je oblikovalo”) za epsko serijo, ki bo na novo definirala ustvarjanje dokumentarcev o naravoslovju. Will Smith (“Ali”, “V iskanju sreče”, franšiza “Možje v črnem”) nas bo v seriji Tista čudna krogla popeljal na begajoče in razburljivo popotovanje, na katerem bomo raziskovali krhkost in čudeže Zemlje, enega najbolj čudnih in edinstvenih krajev v vsem vesolju. To je izjemna zgodba o tem, zakaj na svetu obstaja življenje, kakršnega poznamo, in to skozi perspektivo edinih ljudi, ki so ga zapustili: astronavtov. V desetdelni seriji Nutopie in Protozoa Pictures so kamere odpeljali tja, kjer jih še ni bilo. Prizore so snemali v 45 državah, na šestih celinah in iz vesolja na Mednarodni vesoljski postaji. Tista čudna krogla je vodnik po našem ranljivem planetu, ki je le pikica v velikanski neusmiljeni vesoljski areni. Razkriva ključne čarobne dogodke, zaradi katerih je življenje nastalo, obstalo in uspevalo samo na Zemlji.

GENIJ
Za emmyja nominirana serija Genij se z drugo sezono vrača na National Geographic v nedeljo 22. aprila. Kot eden najvplivnejših in najbolj priznanih umetnikov 20. stoletja je Pablo Picasso povsem drugače in neobičajno videl svet. S svojo ustvarjalnostjo je na novo definiral naše dojemanje. Z Antoniom Banderasom v naslovni vlogi bomo v drugi sezoni spoznavali, kako sta bila strastna narava in neumorna ustvarjalnost v Španiji rojenega umetnika neločljivo povezani z njegovim osebnim življenjem, ki so ga sestavljali burni zakoni, številna ljubezenska razmerja in nenehno menjavanje političnih ter osebnih zaveznikov. Izvršna producenta serije Genij sta Ron Howard in Brian Grazer.

Več informacij