Triler serija govori o pametni, a paranoični bivši tehnologinji, ki se pridruži organizaciji za kiber varnost, da bi ustavila prvo krizo z umetno inteligenco, ki se samodejno ves čas izboljšuje.

Pionir Silicijeve doline PAUL LEBLANC (nominiranec za emmyja John Slattery, “Oglaševalci”, “Podpredsednica”) si je na podlagi svojih inovacij zgradil bogastvo in sloves. V tem času je ignoriral in odtujil vse okoli sebe, vključno z lastno hčerko ABBY (Elizabeth Cappucino, “Jessica Jones,” “Prevara”) in mlajšim bratom TEDOM (Jason Butler Harner, “Ozark,” “Ray Donovan”), ki zdaj vodi Paulovo podjetje. Ko ugotovi, da bi eden njegovih izumov, umetna inteligenca, imenovana neXt, lahko ogrozil človeštvo, skuša ustaviti projekt, a ga lastni brat ob tem vrže iz podjetja. Ostane mu samo še strah, kakšna usoda čaka svet.

Ko več tehnoloških nezgod botruje potencialni svetovni krizi, LeBlanc združi moči s posebno agentko SHEO SALAZAR (Fernanda Andrade, “The First,” “Here and Now”). Salazar se je rešila zločinskega sveta, revščine in nevarnega očeta zločinca. Na podlagi strogih moralnih meril in občutka za dolžnost si je prislužila spoštovanje svoje ekipe. Gre za nadarjeno a prepirljivo ekipo, ki jo skupaj drži Salazarjina vera v sposobnosti njenih članov, da zmorejo preseči pričakovanja in svoje medsebojne razlike. Ekipa vključuje GINO (Eve Harlow, “Agenti SHIELD,” “Heroes Reborn”), napeto agentko za spletne zločine, BENA (Aaron Moten, “Disjointed,” “Mozart v džungli”), zapetega garača, ki je tako dolgočasen, da je že zanimiv, In CM-a (Michael Mosley, “Ozark,” “Seven Seconds”), genialnega bivšega zapornika in hekerja. Shea ima zelo zahtevno službo, ki slabo vpliva na njeno zasebno življenje. Salazarjinega mladega sina OWENA (Evan Whitten, “Specialist”, “G. Robot”) pretežno vzgaja njegov oče TY (Gerardo Celasco, “Kako se izmazati z umorom,” “The Haves and the Have Nots”), ozdravljen alkoholik.

LeBlanc in Salazar sta edina, ki lahko preprečita globalno katastrofo. Borita se z razvijajočo se superinteligenco, ki ne bo oborožena z raketami, pač pa s silnim znanjem, ki ga je pridobila, in si s tem priskrbela zaveznike, ljudi naščuvala drugega proti drugemu in odpravila ovire na poti lastnega razvoja.

Igrajo:
John Slattery kot Paul LeBlanc
Fernanda Andrade kot Special Agent Shea Salazar
Jason Butler Harner kot Ted LeBlanc
Michael Mosley kot C.M. Barton
Eve Harlow kot Gina Graham
Aaron Moten kot Ben Walker

NEXT - OD 27. OKTOBRA, VSAK TOREK  OB 22h - PREMIERA ZA SLOVENIJO

Foto: Twentieth Century Fox Film Corporation


Nazaj