Napeta serija Družina (Porodica), ki prikazuje zadnjih 72 ur družine Milošević pred aretacijo nekdanjega predsednika Slobodana Miloševića, je dvignila veliko prahu in Srbijo prikovala pred televizijske sprejemnike. VOYO uporabniki in uporabnice si bodo lahko biografsko serijo ogledali že v torek, 28. junija, natanko 21 let po tem, ko so ga prvič pripeljali pred Haaško sodišče.

VOYO nenehno bogati svojo pestro zbirko televizijskih vsebin, tokrat pa vanjo dodaja serijo Družina o enem izmed najbolj kontroverznih jugoslovanskih vodij, Slobodanu Miloševiću, o katerem krožijo številne zgodbe. Nič čudnega ni torej, da je bila serija, ki prikazuje dogajanje, preden so ga oblasti izročile Mednarodnemu sodišču za vojne zločine v Haagu, v Srbiji na dan premiere najbolj gledana televizijska vsebina in izzvala številne razprave. Srbe, pa tudi prebivalce nekdanje Jugoslavije, namreč Slobodan Milošević še vedno zanima, predvsem kot politična in zgodovinska osebnost, ki je krojila usodo sosedskih držav pred in tudi po razpadu nekdanje skupne države.

Kaj se je dogajalo v trenutkih pred predajo oblastem?
31. marca 2001 je družina Milošević preživela še zadnjo skupno noč v vili Mir na Dedinju. Vila je bila obkrožena z protestniki, policijskimi vozili ter novinarji, ki so napeto čakali na razplet dogajanja. Nekdanji jugoslovanski predsednik Slobodan Milošević je medtem prek svojega varnostnika srbskemu notranjemu ministru sporočil, da živ ne bo šel v zapor. ZDA so namreč zahtevale, da ga Srbija izroči mednarodnemu sodišču v Haagu zaradi obtožb o vojnih zločinih na območju nekdanje Jugoslavije. A že naslednji dan, malo pred peto uro zjutraj, se je aretacija po sedmih urah pogajanj presenetljivo mirno končala, Milošević pa je mirno sedel v policijski džip. Kaj se je dogajalo v ozadju? Na ta vprašanja bo poskušala odgovoriti miniserija Družina.

V glavnih vlogah nastopajo Boris Isaković, ki igra Miloševića, Mirjana Karanović je upodobila ženo Miro, in Tijana Marković, ki je svojo podobo posodila hčerki Mariji. Sin Marko se v seriji razen v telefonskem klicu ne pojavi, ker je bil v zadnjih treh dneh očetove svobode v Požarevcu. Kako je Milošević izkoristil zadnje trenutke na svobodi s svojo ženo Miro, hčerko Marijo in njegovimi najbližjimi sodelavci, bomo izvedeli v torek, 28. junija, na VOYO.


Nazaj