pri Viasat World, vodilni mednarodni medijski družbi, so objavili, da so podpisali prelomno pogodbo z ITV Studios Global Entertainment (ITVS GE) ter si s tem zagotovili 250 ur vrhunskih zgodovinskih vsebin, ki bodo na številnih trgih ekskluzivno predvajane pod znamko Epic Drama. Hkrati je Viasat World odkupil prestižni dramski seriji od Banijay Rights, mednarodne distribucijske podružnice Banijay Group. Veliki uspešnici Restavracija (The Restaurant) in nagrajena serija Versailles bosta na voljo v ponudbi novega programa Epic Drama in storitev videa na zahtevo.

S temi pogodbami so si za novi neodvisni dramski kanal in storitev videa na zahtevo zagotovili nekatere najboljše zgodovinske dramske serije vseh časov. Epic Drama se bo 14. decembra premierno predstavila na ključnih mednarodnih trgih s priljubljenimi serijami podjetja ITVS GE, med katerimi so Harlots, Gospod Selfridge in Poldark. Med naslovi iz Banijay Rights je najuspešnejša izvirna drama SVT-ja (Švedska), Restavracija. Pri kritikih odlično sprejeta čustvena družinska saga o ljubezni, sporih in izdajstvu je produkcija produkcijske družbe Jarowskij v sodelovanju s SVT, Viaplay in Film i Väst. Od Banijay Rights so odkupili tudi priljubljeno dramo, Versailles, ki so jo posneli v koprodukciji Capa Drame, Zodiak Fictiona in Incenda za CANAL+. To je vrhunska dramska serija z osupljivim proračunom, precedenčnim v času snemanja.

Karin Heijink, podpredsednica za vsebino in produkte pri Viasat Worldu, komentira: “Trdo smo delali, da smo sestavili program ob uvedbi Epic Drame, ki je izpolnil drzne in velike obljube znamke ter nam hkrati zagotovil ekskluzivno premiero nekaterih najboljših dramskih serij na naših ključnih trgih.” Vesela je novih pogodb z Banijay Rights: “Izjemni nabor vsebin Epic Drame je odraz trdnosti našega odnosa s cenjenimi in zaupanja vrednimi distribucijskimi partnerji, kot je denimo Banijay Rights, kot tudi naše strokovnosti pri izbiri vsebin. Izjemno veseli smo, da lahko svojim gledalcem ponudimo najboljše dramske serije.”

Za sodelovanje z ITVS GE je dodala: “ITVS GE je naš partner pri Viasat Worldu. To je dom nagrajenih vsebin in se ponaša s tem, da resnično razume občinstvo. Sinergija med našima podjetjema je očitna. Navdušeni smo, da smo s to pogodbo zagotovili dotok vsebin za Epic Dramo, saj bo v skladu z ambicijami naše znamke in skupaj z našimi strokovnjaki za izbiro vsebin omogočila, da bodo na našem kanalu in v storitvi video na zahtevo na voljo nekatere najboljše zgodovinske dramske serije, kar so jih kdaj posneli. Še posebej me veseli, da smo pridobili serijo Pocestnice. V tej prelomni uspešnici s scenaristično in režisersko ekipo, ki je povsem ženska, nas navdušujejo duhoviti, iskrivi dialogi in veselimo se, da jih bomo v lokalnih prevodih prenesli našim gledalcem v državah srednje in vzhodne Evrope.”

Jennifer Ebell, višja podpredsednica prodaje za območje Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike v podjetju ITVS GE, komentira: “Veseli smo, da širimo sodelovanje z Viasat Worldom in gledalcem na njihovih rastočih trgih omogočamo, da uživajo v nekaterih najbolj priljubljenih dramah iz naše pestre zbirke.”

Caroline Torrance, vodja igranega programa pri Banijay Rights, je rekla: “Navdušeni smo, da bomo še naprej gradili in krepili sodelovanje z Viasat Worldom. Seriji Restavracija in Versailles sta najboljši ‘v svojem razredu‘ in prepričani smo, da bomo pritegnili široko občinstvo ob uvedbi Epic Drame.”

Dostopnost Epic Drama v Sloveniji
Nov TV-kanal Epic Drama bodo v Sloveniji lahko spremljali naročniki TV-storitev pri T-2, Telekomu Slovenije, Telemachu in Total TV.

Serije ITVS GE ob uvedbi kanala Epic Drama
Vrhunske dramske serije ITVS GE, ki bodo na programu ob uvedbi Epic Drame:
Pocestnice (Harlots), 1. in 2. sezona: Nagrajena ustvarjalna ekipa in zvezdniška igralska zasedba sta ustvarili mogočno dramo, ki se odvija v živahnem kozmopolitanskem gregorijanskem Londonu v 18. stoletju in ponuja drzen nov pogled na njegovo najbolj cenjeno komercialno dejavnost, seks. 

Gospod Selfridge, 1.-4. sezona: Epska serija se začne v Londonu leta 1908. Spoznamo pestro druščino junakov, katerih življenje in usoda sta povezana s Harryjem Gordonom Selfridgeem, ustanoviteljem blagovnice Selfridges.

Poldark, 1. in 2. sezona: Serija po priredbi romanov Winstona Grahama je postavljena v Cornwall 18. stoletja. V središču dogajanja je Ross Poldark, ki se strastno trudi, da bi posest pokojnega očeta spet postala dobičkonosna.

Beowulf: Vrnitev v Shieldlands (Beowulf – Return To The Shieldlands): V ponovni upodobitvi enega najbolj trdoživih literarnih junakov in v družbi osupljivih likov v epski drami spremljamo zgodbo o Beowulfu, ki si prizadeva biti človek in junak, ko brani ljubljene pred vse bolj sovražnim svetom.

Endeavour, 1.-5. sezona: Detektivska drama se odvija predvsem v Oxfordu v Angliji in predstavlja dogajanje pred serijo o inšpektorju Morsu. Shaun Evans upodobi mladega Endeavourja Morsa na začetku kariere kot detektiva pri oxfordski policiji.

Lightfields: Smo leta 1944 in mlada evakuiranka se pridruži družini Felwood na kmetiji Lightfields, da bi po svojih močeh pomagala med vojno. Po tragediji je bila hiša zapuščena in njena zgodovina je počasi zbledela iz spomina. Skozi leta vsi, ki živijo v Lightfieldsu, čutijo žalost skrivnostnega duha. Vprašanja ostanejo neodgovorjena, resnica ostane prikrita in pravici ni zadoščeno, dokler se nekega dne ne vrne družina Felwood.

Detektiv Murdoch, 1.-3. sezona: Metodičen in privlačen detektiv William Murdoch je prvi pri uvajanju novih forenzičnih tehnik v prizadevanju, da bi rešil najbolj gnusne umore v Torontu na začetku 20. stoletja. Murdoch in njegova ekipa premikata meje znanosti, ko rešujeta nerešljive primere, izpostavljata ključna vprašanja časa in v vsako preiskavo vpleteta resnične zgodovinske osebe.

The Line (Un Village Francais), 1.-6. sezona: Dogajanje je postavljeno v francosko vas med drugo svetovno vojno. V seriji spremljamo junake, ki se soočajo z dnevnimi dilemami o kolaboraciji, odporu in preživetju. Vsako sezono smo leto dlje v vojni, ki postaja vse srditejša, junaki pa vse bližje meji svoje zdržljivosti.

Serije iz Banijay Rights
Restavracija (The Restaurant), 1. sezona: Družini Löwander konec vojne prinese velikansko olajšanje. Vodijo Djurgårdskällaren, vrhunsko restavracijo v srcu Stockholma. Med vojno je najstarejšemu sinu Gustafu uspelo restavracijo ohraniti nad vodo, vendar z nekoliko vprašljivimi sredstvi. Ko se po vojni vrne domov srednji sin Peter, ugotovi, da je restavracija na robu bankrota. Najmlajša hčerka Nina se bori za blagoslov družine, da bi odprla nočni lokal v banketni dvorani, toda ko se zaljubi v kuhinjskega pomočnika Calleja, se ji življenje postavi na glavo. Prihodnost restavracije postane jedro družinskega spora, največje breme odločanja pade na pleča Helge, mame, ki s pomočjo glavnega kuharja Backeja nadzira družinski posel. Pri tem se v tej čustveni družinski sagi o ljubezni, sporu in izdaji trudi obdržati družino skupaj in hkrati zagotoviti obstanek restavracije v novem času.

Versailles, 1. sezona: Smo leta 1667. Francoski kralj Ludvik XIV. je star 28 let in končno sam vlada kraljestvu. Preganjajo ga grenki spomini iz otroštva na strmoglavljenje svojega očeta, zato naroči gradnjo najlepše palače v Evropi, Versaillesa. Plemiči hrepenijo po tem, da bi stopili v ta razkošni dvorec, vendar se ne zavedajo, da je to njihova ječa in sredstvo za nadzor. Dobrodošli v svetu moči in izdaje, ljubezni, sle in vojnih napovedi, kjer se dvorjani borijo za kraljevo naklonjenost. To je Versailles v vsej svoji surovi veličini.

Več informacij


Nazaj