Pregled novosti v prvi polovici decembra na TV programu Epic Drama.

Murdochove skrivnosti: Nekega Murdochovega božičnega dne
Žanr: Kriminal in misterioznost
V soboto, 4. decembra, ob 21:00
Leto: 2016
Trajanje: 90 min
Režiser: Maureen Jennings, Cal Coons
Igralci: Yannick Bisson, Thomas Craig, Hélène Joy, Jonny Harris, Mouna Traoré

Do božiča je le še štiri dni. Na ulicah Toronta ni ne duha ne sluha o snegu in razpoloženje je precej klavrno, ko v postajo št. 4 prihrumita dva gromoglasna poslovneža z za lase privlečeno zgodbo o ropu vlaka - razbojnik skuša ukrasti božič! Murdoch je zbegan, a se po nizu nemogočih ropov vendarle poda na lov za zlikovcem. Crabtree je prepričan, da razbojnik imitira njegovega najnovejšega izmišljenega junaka, vendar Brackenreid nemudoma ovrže to prismuknjeno teorijo. Jackson medtem sestavlja pevski zbor, a ker mu je ostalo le nekaj dni časa, da spravi pojoče policiste v red, za pomoč zaprosi Rebecco James. Ogdenova se znajde v skrivnostnem fantazijskem svetu, ko jo družina sirot, ki potrebuje njeno pomoč, zamenja za pravljično junakinjo. Na božični večer se zgodbe prepletajo in Murdoch bo moral še enkrat več narediti božični čudež

Murdochove skrivnosti: Doma za praznike
Žanr: Kriminal in misterioznost
V soboto, 11. decembra, ob 21:00
Leto: 2017
Trajanje: 75 min
Režiser: Maureen Jennings, Cal Coons
Igralci: Yannick Bisson, Hélène Joy, Thomas Craig, Jonny Harris, Megan Follows, Dylan Neal

Murdoch in Ogdenova odpotujeta v Viktorijo na obisk k Murdochovemu bratu, pripadniku kraljeve kanadske konjeniške policije, a se tam zapleteta v preiskavo umora arheologa, ki je odkril starodavno naselbino avtohtonega ljudstva. Preiskava ju vodi čez razgibano pokrajino Britanske Kolumbije ter v stik s predstavniki ljudstev Songhee in Haida. Brackenreidovim se medtem ponuja privlačna naložbena priložnost, ki pa morda le ni tako sanjska, kot se sprva zdi. Crabtree in Higgins načrtujeta oddih v smučarski koči z njunima prijateljicama Nino in Ruth, vendar imata velike pomisleke glede varnosti.

Španska princesa
Žanr: Resnična zgodovina
Nadaljevanje od srede, 1. decembra, ob 21:00
Leto: 2019
Sezona 1: 8 x 60 min
Režiser: Emma Frost, Philippa Gregory
Igralci: Charlotte Hope, Stephanie Levi-John, Aaron Cobham, Harriet Walter, Laura Carmichael, Ruairi O’Connor, Philip Cumbus, Richard Pepper

Vračamo se v svet spletkarjenja na kraljevem dvoru Tudorjev. Serija pripoveduje živo in očarljivo zgodbo skozi oči glavnih akterk, obenem pa razkriva skrivnosti doslej nepoznanega kotička zgodovine: življenja temnopoltih ljudi, ki so živeli in delali v Londonu v 16. stoletju. Katarina Aragonska je odločna mlada španska princesa, obljubljena v zakon s prihodnjim angleškim kraljem, princem Arturjem. V sivo deževno Anglijo prispe skupaj s svojim bahavim razkošnim spremstvom, med katerim sta tudi dvorna dama Lina in prikupna svobodna duša Rosa. Ko kmalu po poroki princ Artur umre, je Katarinina prihodnost v vlogi kraljice nenadoma postavljena pod vprašaj. Katarina se sklicuje na to, da njen zakon ni bil uradno izpolnjen in kot devica si ima pravico izbrati drugega prestolonaslednika; karizmatični in odločni princ Henrik bo nekega dne Angliji vladal kot kralj Henrik VIII. Epska dejstva: Scenaristka Emma Frost je poznana po svojem delu pri serijah 'Bela princesa', 'Bela kraljica', 'Človek v visokem dvorcu', 'Brez sramu' in 'Casualty'. Pozorni gledalci bodo morda prepoznali tudi Lauro Carmichael, ki je bila dolgo članica igralske zasedbe v seriji 'Downton Abbey', kjer je igrala vlogo Lady Edith.

Vsa bitja, velika in majhna
Žanr: Resnična zgodovina
Nadaljevanje od petka, 3. decembra, ob 20:15
Leto: 2021
Sezona 2: 7 x 60 min
Režiser: James Herriot, Ben Vanstone
Igralci: Nicholas Ralph, Rachel Shenton, Anna Madeley, Samuel West, Callum Woodhouse

Minili so trije meseci, odkar se je končala prva sezona serije. Potovanje domov v Glasgow postavi Jamesa pred kočljivo dilemo, ko bo moral izbirati med ljubljenimi. Helen in James še naprej raziskujeta svoja medsebojna čustva, Siegfried, Tristan in ga. Hall pa so prisiljeni pretehtati svoja mesta v svetu. Medtem se mora James odločiti, ali bo podprl svojo družino oziroma sledil svojemu srcu. Epska dejstva: Če se oboževalec te odlične serije, vam z vsem srcem priporočamo ogled različice te zgodbe iz resničnega življenja z naslovom 'Veterinar iz Yorkshira'. V seriji sodobni podeželski veterinarji, učenci resničnega Jamesa Herriota, skrbijo za zdravje živali v Yorkshire Dalesu. V novembru in decembru bomo na našem sporedu predvajali različne sezone te dokumentarne serije.

Kri Dunaja
Žanr: Kriminal in misterioznost
Zaključek v ponedeljek, 6. decembra, ob 21:00
Leto: 2019
Sezona 2: 3 x 90 min
Režiser: Steve Thompson
Igralci: Matthew Beard, Jürgen Maurer, Charlene McKenna, Conleth Hill, Amelia Bullmore

Dunaj je v objemu jeseni. Mladi zdravnik Max Liebermann in policijski inšpektor Oskar Rheinhardt znova združita moči pri reševanju domala nerešljivih zločinov v mestu. Tokrat se Max sam znajde pod preiskavo, ko eno njegovih pacientk najdejo mrtvo v kadi, kasneje pa dvojec v ubožni mestni četrti preiskuje primer z močno iznakaženim truplom osebe, povezane s tajno službo. Oskarja obide nejevolja, ko v samostanu niso pripravljeni pomagati pri preiskavi umora meniha. Posledično se Max poda na delo pod krinko, da bi odkril, kaj se je v resnici zgodilo. Med preiskavo se Max ponovno znajde nevarno blizu svoje nekdanje zaročenke ... Epska dejstva: Tokrat se igralski zasedbi pridruži igralka Lucy Griffiths, ki bo nadomestila Jessico De Gouw kot znanstvenico Amelio Lydgate. V drugi sezoni ima Amelia vidnejšo vlogo, saj postane nepogrešljiva pri preiskavah Maxa in Oskarja.


Nazaj