Poletni nedeljski večeri bodo v prvem drive-in kinu v Sloveniji rezervirani za nostalgično obujanje spominov. Poleg aktualnih uspešnic program namreč sestavljajo tudi večne filmske klasike, ki jih je sedaj moč podoživeti na povsem nov način, iz udobja in zasebnosti lastnega avtomobila. Zaradi velikega zanimanja – vstopnice za otvoritveno projekcijo so pošle v rekordnem času – bo v nedeljo, 3. junija, na spored ponovno umeščena legendarna Briljantina.

Naslednjo nedeljo, 10. junija, bo obiskovalce med oblake ponesel dih jemajoči Top Gun, teden dni kasneje pa sledi vkrcanje na Titanik, kjer se bosta usodno zaljubila Rose in Jack. Mesečni cikel klasik bo 24. junija sklenila po mnenju mnogih ena najlepših ljubezenskih filmskih zgodb – brezčasna Casablanca. Cena vstopnic za filmske klasike znaša 4 evre na osebo, za posamezno vozilo se obračuna dodatek v višini 3 evre. Vstopnice oziroma parkirno mesto je že mogoče predhodno rezervirati na spletni strani Kina Bežigrad.

JUNIJSKE FILMSKE KLASIKE V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD

BRILJANTINA – 3. JUNIJA OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD
»Oh, Sandy ...« – Briljantina, 1978
Brezčasna zgodba o koncu poletne romance med Dannyjem in Sandy, ki ga prinese začetek zadnjega letnika srednje šole – vse dokler se Sandy nepričakovano ne preseli na Dannyjevo srednjo šolo Rydell High.

TOP GUN – 10. JUNIJA OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD
»Čutim potrebo ... potrebo po hitrosti.« – Top Gun, 1986
Maverick je samozavesten in ambiciozen pilot, ki dobi priložnost dodatnega usposabljanja v šoli Top Gun Naval Flying, kjer se šolajo najboljši ameriški piloti. Tam spozna Icemana ter Charlie, civilno inštruktorico letenja, s katero začne romanco.

TITANIK – 17. JUNIJA OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD
»Obljubi mi, Rose. In nikoli ne pozabi te obljube.« – Titanik, 1997
Piše se leto 1912, ko veličastni Titanik odpluje na svojo krstno vožnjo. Mlada Rose se s svojo materjo, zaročencem in ostalimi potniki prvega razreda vkrca na ladjo, medtem pa si umetnik in popotnik Jack Dawson pri pokru priigra vozovnico za tretji razred. Ko se po naključju spoznata, se med njima rodi usodna ljubezen.

CASABLANCA – 24. JUNIJA OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD
"Vedno bova imela Pariz." – Casablanca, 1942
Med 2. svetovno vojno se v Casablanci srečata nekdanja ljubimca Rick in Ilsa. On je sedaj lastnik lokala, kjer se zbirajo tako oficirji Tretjega rajha in predstavniki Vichyjske Francije kot tudi begunci iz okupirane Evrope; ona pa želi z možem, političnim beguncem, odpotovati v ZDA. Za to pa potrebujeta prepustnico, ki jo ima v lasti Rick.

O DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD
Ekipa Kina Bežigrad svoje poslanstvo obuditve vrhunskega kino doživetja letos nadaljuje z odprtjem prvega drive-in kina v Sloveniji. Gre za edinstveno romantično-nostalgično izkušnjo gledanja filmov iz udobja in zasebnosti lastnega avtomobila, ki smo jo kot del ameriške tradicije doslej poznali le iz filmov. Drive-in Kino Bežigrad je zaživel ob podpori partnerja projekta Centra Interspar Vič ter generalnih sponzorjev: NLB, Zavarovalnica Generali, AMZS in Renault Slovenija.

Glavno prizorišče je parkirišče Centra Interspar Vič, ki sprejme približno 70 osebnih vozil. Atrakcija bo odprta do konca septembra 2018, projekcije pa potekajo vsak teden od četrtka do nedelje. Dnevno se zvrsti po ena projekcija, pričetek predvajanja se prilagaja sončnemu zahodu.

Dogajanje navdušuje vse generacije, saj pester program sestavljajo tako največje aktualne uspešnice kot tudi večne filmske klasike, za katere so rezervirani nostalgični nedeljski večeri. Program se objavlja sprotno, vstopnice pa je moč rezervirati na spletni strani. Vnaprejšnji nakup vstopnic je omogočen na blagajni Kina Bežigrad na Linhartovi 11, hkrati pa prodaja vstopnic poteka tudi na sami lokaciji, in sicer eno uro pred pričetkom posamezne projekcije.

Cene vstopnic za aktualne filme so določene po obstoječem ceniku Kina Bežigrad in se obračunavajo po osebi, za posamezno vozilo velja dodatek v višini 3 EUR. Enotna cena vstopnic za filmske klasike znaša 4 EUR po osebi, dodatek za vozilo pa je enak kot pri aktualnih filmih.

V primeru slabega vremena bo za odpovedano projekcijo razpisan nov termin. Imetniki vnaprej kupljenih vstopnic za aktualne filme bodo lahko izbirali med tremi možnosti: vračilo denarja, ogled filma v Kinu Bežigrad na Linhartovi 11 ali ogled filma v Drive-in Kinu Bežigrad v novem terminu. Imetniki vnaprej kupljenih vstopnic za filmske klasike se bodo lahko odločili bodisi za vračilo denarja bodisi za koriščenje vstopnic za katero koli drugo projekcijo filmskih klasik. 

Ker Drive-in Kino Bežigrad sledi vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let, je poskrbljeno še za bogat spremljevalni program. Ta med drugim vključuje gostinsko ponudbo, postrežbo v avtomobilu tekom projekcije in atraktivno strežbo na kotalkah. Vstop na prizorišče je omogočen vsaj uro pred posamezno projekcijo, obiskovalci pa lahko hrano in pijačo naročajo tudi med samim ogledom filma.