Svetovna festivalska premiera Prekletstva Valburge, ljubljansko bo doživel 18. septebmra v Kinu Šiška, bo na enem največjih in najpomembnejših festivalov grozljivk SITGES - mednarodnem festivalu fantastičnega filma v Kataloniji. Prikazan bo v sekciji Brigadoon 2019, organizatorji pa so med drugim zapisali: "Letos sta med najbolj odmevnimi premierami celovečercev v Brigadoonu dva pomembna žanrska porojekta: učbenik italijanskega horrorja Everybloody's End Claudia Lattanzija in slovenski slasher Tomaža Gorkiča Prekletstvo Valburge, brutalna mešanica nasilja in humorja, ki preseneti vse."

Film prinaša zvezdniško zasedbo, v kateri se se poleg Jurija Drevenška, Marka Mandića, Saše Pavlin Stošić, Tanje Ribič, Zale Djurić Ribič, Jonasa Žnidaršiča in Katarine Stegnar znajdeta tudi glasbenika Niklas Kvarforth (The Shining) in Grega Skočir (Big Foot Mama).

Tomaž Gorkič, ki podpisuje danes že ikonično grozljivko Idila, prejemnico štirih nagrad Vesna na SFS 2015, tudi tiste najprestižnejše za najboljši film, Marcel Štefančič pa je zanjo v oceni zapisal: »Če bi rekel, da je Idila najboljša slovenska grozljivka, bi rekel premalo – Idila je najradikalnejši slovenski film po osamosvojitvi.« Idila je bila, poleg Festivala Slovenskega filma, predvajana na 45 festivalih po vsem svetu, na katerih je nabrala 25 različnih nagrad, med njimi 9 za najboljši film. Pred prvencem je posnel številne kratke filme, mnogi med njimi so tudi nagrajeni, ki jih bomo v Kinu Šiška predvajali pred projekcijo Prekletstvo Valburge.

LJUBLJANSKA PREMIERA - 18. september, Kino Šiška

Produkcija: 666 Productions in Strup produkcija 
Koproducenti: Nuframe, Sonolab, Supermarket Production, MB Grip, Lepa žoga, The Sinister Initiative 
Leto produkcije: 2019

Režija in scenarij: Tomaž Gorkič 
Direktor fotografije: Nejc Saje

Glasba: Blue Detective, Jani Mujić 
Oblikovanje zvoka in dodatna glasba: Sašo Kalan in Tom Lemajič 
Scenografija: Zoran Lesjak in Gregor Nartnik 
Kostumogafija: Sebastijan Nared, Katja rosa 
Maska in frizura: Nathalie Horvat

Igrajo: Jurij Drevenšek, Marko Mandič, Saša Pavlin Stošić, Niklas Kvarforth, Luka Cimprič, Žiga Födransperg, Tanja Ribič, Jonas Žnidaršič, Katarina Stegnar, Grega Skočir, Ondina Kerec, Zala Djurić Ribič, Neža Blažič, Barbara Ribnikar, Matevž Loboda, Anton Antolek, Leja Jurišič, Veronika Valdes, Marcel Lejko, Manca Dečman in Davor Klarič


Nazaj