Za vse oboževalce ali bolje rečeno oboževalke knjig franšize PRVIČ in istoimenskega filma, iz Los Angelesa prihajajo odlične novice. Roger Kumble je potrdil in se podpisal pod režijo nadaljevanja najbolj dobičkonosnega neodvisnega filma v letu 2019, ki se bo, tako kot 2. knjiga v seriji, imenoval PRVIČ NARAZEN (After We Collided), je najavila avtorica knjižnih uspešnic Anna Todd.

Dylan Sprouse se bo postavil v vlogo Trevorja, priljubljenega lika v knjigah, Josephine Langford in Hero Fiennes Tiffin pa bosta ponovno prevzela glavni vlogi Tesse in Hardina. Nadaljevanje bo po izjavah produkcije veliko bolj žgečkljivo kot prvi film, v državah z omejitvami pa si bo pridobil oznako R (ni priporočljivo za mlajše od 17 let, oz. je možno z ogledom v spremstvu skrbnika). Snemanje romance, ki je v mednarodne blagajne prinesla skoraj 60 milijonov dolarjev, se bo pričelo konec tega meseca.

Kumble je za režijo nadaljevanja izredno primeren, saj ima v podobnem žanru bogato zgodovino. Spisal in režiral je kultno klasiko Podle igre (Cruel Intentions) z Reese Witherspoon, Ryanom Phillipejem in Sarah Michelle Geller, poleg tega pa se je za režijski stolček usedel tudi pri filmih To sladko bitje (The Sweetest Thing) in Samo prijatelja (Just Friends). Poleg tega je pred kratkim režiral epizode za uspešne serije kot so Suits (Nepremagljivi dvojec), Entourage (Priskledniki), Pretty Little Liars (Ljubke lažnivke) in Revenge (Maščevanje).

Dylan Sprouse si je kot otroški igralec ob Adamu Sandlerju v filmu Očka po sili (Big Daddy) in Jennifer Aniston v seriji Prijatelji (Friends) pridobil veliko bazo oboževalcev. Po končanem študiju na NYU se je vrnil v igralske vode, kjer je pred kratkim končal produkcijo prihajajoče kitajske fantazijske romance Turandot, odigral pa je v neodvisni "indie" komediji Banana Split.

Anna Todd je povedala: "Več kot navdušena sem, da bom lahko delala z Rogerjem! Je legenda v industriji, sama pa sem odraščala ob gledanju njegovih filmov in serij. Navdušena sem tudi nad tem, da bo Dylan prevzel vlogo Trevorja. Je odličen dodatek k tej neverjetni zasedbi in prepričana sem, da ga bodo oboževalci nemudoma vzljubili."

"Že leta se želim vrniti v svet "Podlih iger", je povedal Roger Kumble. "Prvič narazen je žgečkljiva in vznemerljiva zgodba o mladi ljubezni in izdaji in navdušen sem, da oživim Annino vizijo."

Producenti novega filma so Anna Todd (avtorica knjige), Jennifer Gibgot (17 Again, Step Up), Aron Levitz in Eric Lehrman (Wattpad), Mark Canton (Den of Thieves, 300) in Courtney Solomon (Cake, An American Haunting). Poleg produciranja je Anna Todd skupaj z Mario Celaya napisala tudi scenarij.

Prvi film v seriji, Prvič, ki je v kina prišel letos, je postavil rekorde v svetovnih kino blagajnah. Film je kot št. 1 odprl v 17 državah in od takrat naredil več kot 9,9 milijonov dolarjev v Franciji, 9,3 milijone v Nemčiji in 7,1 milijona v Italiji. Druga izjemno uspešna ozemlja so Rusija z 3,2 milijona, Benelux z več kot 3,5 milijona in Skandinavija z več kot 3 milijone dolarjev. V Sloveniji si je film v kinu ogledalo 24.655 ljudi, v kino blagajne pa je prinesel več kot 104.000 eur.

Težko pričakovano nadaljevanje PRVIČ NARAZEN si bomo v kinih lahko ogledali prihodnje leto. Distributer filma je BLITZ FILM & VIDEO DISTRIBUTION.


Nazaj