Film je posnet v Južni Ameriki med zadnjo etapo U2 turneje Vertigo. Neopisljivo doživetje, povsem drugačno od vseh 3-D in koncertnih filmov, ki so jih posneli pred tem, pa so ustvarjalci filma ustvarili z združitvijo inovativnih digitalnih 3-D podob in večkanalnega surround zvoka z razburljivostjo koncerta U2 v živo. 

Inovativnost filma je tudi v novih trendih in možnostih, ki jih ta postavlja v načinu doživljanja (pop)kulturnih izdelkov, saj uspe filmu U2 3D kvantni preskok od tradicionalnih koncertnih filmov, občinstvo pa ima občutek, da je dejansko na koncertu U2.  Ustvarjalci filma so doživetje ustvarili z radikalno novim pristopom k tridimenzionalnemu snemanju. S pomočjo uporabe v kamero vgrajenega nadzora gibanja in procesiranja podob v realnem času ter z odstranitvijo nepopolnosti snemanja z analognimi kamerami lahko digitalni postopek 3ality odlično zabeleži tako dinamičen dogodek, kot je koncert U2 na stadionu. 

“Pri tem, da imaš priložnost videti U2 na koncertu v živo, je najboljše to, da te doživetje popolnoma posrka vase in te popelje na intenzivno potovanje skozi skladbe,” je film U2 3D komentiral izvršni producent Sandy Climan. “U2 3D pa ni niti običajen koncertni film niti sedež v prvi vrsti na koncertu v živo, temveč novo kino doživetje, ki gledalce postavi v središče pulzirajoče energije stadionskega koncerta na nepričakovano intimen in presenetljivo realističen način.”

foto: Planet Tuš
Nazaj