Med 23. julijem in 6. avgustom 2020 Poletna Animateka znova prinaša brezplačne delavnice in filmske projekcije pod milim nebom v centru Ljubljane! 

Letošnji program smo zasnovali v sodelovanju z našimi partnerji. Na ogled bo program lanskih prejemnikov študentskih in prvih stanovskih nagrad Društva slovenskega animiranega filma. Z drugim delom programa pa napovedujemo 17. edicijo Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, ki bo potekal med 30. novembrom in 6. decembrom in na katerem si boste lahko ogledali retrospektivo hrvaške animacije. Tako vam v sodelovanju dveh partnerskih festivalov iz Hrvaške prinašamo bero najboljših glasbenih animiranih videospotov s festivala Supertoon iz Šibenika in nagrajene filme s festivala Animafest Zagreb. Šesto Poletno Animateko pa bomo sklenili s projekcijo odličnega, večkrat nagrajenega celovečernega animiranega dokumentarca Švicar Chris. Vstop je prost.

FILMSKE PROJEKCIJE

Četrtek, 23.7.
21:30 - Odprti oder na Letnem kinu Slovenske kinoteke

Nagrajeni kratki animirani filmi DSAF 2019 (14+), 65' 
Prejemniki študentskih in prvih stanovskih nagrad Društva slovenskega animiranega filma. Na ogled bo tako sodobna slovenska profesionalna produkcija, kot prvi filmi študentov, ter edinstveni kratki animirani film Poskušaj migati dvakrat, prejemnikov Nagrade Saše Dobrila na področju animirarnega filma Milana Eriča in Zvonka Čoha.

Torek, 4.8.
21.00, Mestni trg, Pritličje

Najboljši kratki animirani filmi s festivala Supertoon 2019 (14+), 59'
Izbor najboljših kratkih glasbenih animiranih videospotov za odrasle iz zadnje edicije Mednarodnega festivala animacije Supertoon iz Šibenika.

Sreda, 5.8.
21.30, Mestni trg, Pritličje

Nagrajeni kratki animirani filmi s festivala Animafest Zagreb (14+), 90' 
Izbor prejemnikov glavnih nagrad Grand Prix iz zadnjih edicij Svetovnega festivala animiranega filma Animafest Zagreb.

Četrtek, 6.8.
21:30 - Odprti oder na Letnem kinu Slovenske kinoteke
Švicar Chris/Chris the Swiss, Anja Kofmel (Dschoint Ventschr Filmproduktion AG, Nukleus Film, MA.JA.DE. FILMPRODUKTION, IV FILMS), Švica, Hrvaška, Nemčija, Finska, 2018, 90'

DELAVNICE
Za brezplačno udeležbo delavnic je potrebna predhodna prijava na info@animateka.si!

Torek, 4.8.
18.00 – 20.00, Prešernov trg, Čopova ulica, Wolfova ulica

Delavnica pikselacije
Kaj je pikselacija? Gre za obliko stop-motion animacije (sliko po sliko), pri kateri namesto lutk ali risb animiramo (premikamo) človeka, tako da vsak premik fotografiramo. Ko serijo nastalih fotografij na hitro predvajamo, dobimo učinek gibanja.

Sreda, 5.8.
18.00 – 20.00, Prešernov trg, Čopova ulica, Wolfova ulica
Delavnica pikselacije

Četrtek, 6.8.
22.30, Muzejska ploščad Metelkova

Delavnica risanja s svetlobo (10+)
To smo na delavnicah ustvarili na lanski Poletni Animateki:

Produkcija: Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta, Društvo Slon
V sodelovanju s: Slovenska kinoteka, Odprti oder, Pritličje, Maki 'ma Kino
Sponzor: Javna razsvetljava Ljubljana
Projekt finančno podpira Slovenski filmski center.

Poleg na Poletno Animateko bi vas radi povabili tudi na druge dogodke na Odprtem odru Letnega kina Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi:, kjer bodo na ogled animirani filmi in njim podobne oblike. V sodelovanju z Zavodom Stripolis se 26.7. obeta dogodek Strip in glasba: Narisani Narat, na katerem se bodo striparske umetnine združile z glasbo, v okviru Festivala frankofonskega filma bo 30.7. predvajana izjemna lutkovna animacija Max in prijatelji Samuela Guillaumeja in Frédérica Guillaumeja, 2.8. pa bodo v okviru Festivala frankofonskega filma in maratona afriškega filma na ogled kratke mojstrovine pionirja afriškega animiranega filma Moustapha Alassane iz Nigra.


Nazaj