Spoštovani in spoštovane, kinotečni projektor bo julija in avgusta spet brnel pod zvezdnim nebom kraškega dvorišča Muzeja slovenskih filmskih igralcev (MSFI) v Divači, kjer se bodo vsak petek zvečer s 35-mm filmskega traku vrteli izbrani filmi, katerih rdeča nit je ljubezen. V petek, 26. julija, ob 21.30 uri bo v letnem kinu MSFI na sporedu Casablanca (Michael Curtiz, ZDA, 1942) – priljubljena filmska klasika, v kateri blestita Humphrey Bogart in Ingrid Bergman, in bržkone najslovitejša ljubezenska zgodba v zgodovini filma.

Casablanca, začetek druge svetovne vojne: v nočni klub ciničnega ameriškega izseljenca Ricka (Humphrey Bogart) na lepem pride Ilsa (Ingrid Bergman), Rickova nekdanja ljubezen, ki mu je pred leti v Parizu zlomila srce, ga zagrenila in pognala na romanje po svetu. Njen novi mož, vodja odporniškega gibanja, je v hudih škripcih, in še vedno zaljubljeni Rick se znajde v precepu: naj posluša svoje ranjeno srce ali zataji čustva, pomaga uporniku in zapravi svoj nevtralni družbeni status?

Vstopnice bodo pol ure pred projekcijo na voljo pri blagajni letnega kina. Vstopnica za film pod zvezdami velja tudi kot vstopnica za ogled MSFI. V primeru dežja ali burje program letnega kina odpade. Natančne informacije bodo objavljene na spletni strani muzeja.


Nazaj