Na 24kitchen ponovno prihaja slovenski kuharski mojster Primož Dolničar. Tokratna rdeča nit bo žar. Primož, edini slovenski kuhar s svojo oddajo na kanalu 24Kitchen, ki spada pod televizijsko mrežo Fox Networks Group, razkriva, da je vrsta za oddajo na 24Kitchen med slovenskimi kuharji večja, kot si lahko mislimo!

Številka se menda vrti okrog 100. Primož svoje oddaje za 24Kitchen režira sam. Začetek sveže sezone pa je začel precej udarno – s peko 400 kilogramskega vola. Sezona za peko vola sicer še ni odprta, vendar je zaradi snemanjem pohitel zato, ker se njegova nova sezona imenuje Žar turneja s Primožem. Le korak stran od njegove idilične kuhinje v Šentvidu, je Primož posnel prvo oddajo torej precej v stilu.

Naslednjo oddajo so snemali v Dalmaciji, na otoku Kaprije, ki je znan po peki na gradelah (žaru z rešetkami), po Dalmaciji pa se snemanje seli po »žar« poti – Sarajevo (čevapčiči), Dubrovnik (jegulje), pokrajina Lika na Hrvaškem (jagnjetina), seveda ne bodo spustili snemanje na splavih v Beogradu in Leskovcu … žar tura bo vsekakor slikovita in kalorična. Premiera prve oddaje bo v petek, 29. junija ob 13:00.