Ljubljana, 2018 – Novi preiskovalec umorov prihaja to jesen na kanal DIVA: Profesor T. Policijski psiholog in univerzitetni profesor Jasper Teerlinck (Koen De Bouw) je aroganten, nagnjen k žalitvam, hiperaktiven in nekoliko neuravnotežen. Je tudi zelo spoštovan eminenten in genialen kriminolog, ki rešuje zapletene primere, ob torkih ob 21. uri z dvema epizodama zaporedoma in premierno od 11. septembra na kanalu DIVA.

Z leti je Jasper Teerlinck, Profesor T je ustvaril poseben način življenja. Profesionalno je zelo uspešen: je eminenten kriminolog, ki je napisal odlična dela na to temo in je priljubljeni predavatelj in mentor. Vendar pa na osebni ravni stvari ne gredo najboljše. Zaradi napredne oblike fobije pred vsemi vrstami bakterij in virusov živi v popolni izolaciji, kar pripelje do občutnega pomanjkanje osnovnih socialnih veščin. Dejstvo, da je njegov oče naredil samomor, ko je bil Jasper star šest let, zapleten odnos z njegovo materjo in zelo destruktivna ljubezenska zveza v zgodnjih dvajsetih letih niso prispevali k temu. Ravno nasprotno.

Postopoma, medtem ko T. začne delati s policijo, bodo razkrite vse te podrobnosti. V zgodnjih fazah sodelovanja vse deluje obetavno. Vsakič, ko T. rešuje zločin s svojim briljantnim vpogledom, znanstvenim spoznanjem in logičnimi sposobnostmi, včasih se nekomu zameri in užali ljudi okoli sebe.

Prav tako tudi drugi liki v seriji imajo svoje osebne težave. Glavni inšpektor Paul Rabet (Herwig Ilegems) ni zadovoljen z dejstvom, da jim v policijskem delu pomaga univerzitetni profesor. Po drugi strani pa policijska inšpektorica Christina Flamant (Tanja Oostvogels) uživa, ker je profesor T. spet v njenem življenju, čeprav se večino časa ne prenašata. Tu sta tudi dva pripravnika: inšpektorja Annelies Donckers (Ella Leyers) in Daan De Winter (Bart Hollanders).

Spoznajte novega genialnega kriminologa Profesor T. od 11. septembra, dvojni epizodi vsakega torka ob 21. uri, samo na kanalu DIVA!