Večplastna serija Vojna svetov medijskih hiš CANAL+ in FOX, za katero je scenarij napisal z bafto nagrajeni Howard Overman (Misfits, Crazyhead, Merlin), se vrača s težko pričakovano drugo sezono. Serija se dogaja v sedanjem času v Franciji in ZK, prejela pa je pohvale s strani kritikov in je svetovna uspešnica. Prodali so jo v več kot 60 držav po Severni in Južni Ameriki, Evropi, Afriki, Aziji in Avstraliji.

Med igralsko zasedbo spadata z emmyjem in tonyjem nagrajeni igralec Gabriel Byrne (In Treatment) in Daisy Edgar Jones (Normal People). Vojna svetov je imela najvišjo gledanost doslej na naročniškem programu CANAL+. Predvajali so jo na Foxu na več kot 50 trgih Evrope in Azije in doživela je najuspešnejšo regionalno premiero od leta 2016. V ZK je bila najbolje ocenjena nova serija na Foxu od leta 2012. Vojna svetov je bila med najuspešnejšimi serijami na EPIX-u v ZDA.

Druga sezona adaptacije kultnega romana, ki ga je napisal H.G. Wells, se vrača. Prve 4 epizode je režiral Richard Clark, Ben A. Williams pa se bo ekipi pridružil kot režiser pri naslednjih epizodah. V seriji igrata Gabriel Byrne in Daisy Edgar Jones, vračajo pa se tudi Léa Drucker, Natasha Little, Stéphane Caillard, Adel Bencherif, Ty Tennant, Stephen Campbell Moore, Bayo Gbadamosi, Aaron Heffernan in Emilie de Preissac. Vojno svetov producira Urban Myth Films ob podpori Studiocanal, v sodelovanju s CANAL+ in FOXom. V ZDA jo bodo še naprej predvajali na EPIX-u.

Johnny Capps in Julian Murphy sta izvršna producenta in ustanovitelja Urban Myth ter pravita: "Celotna ekipa Urban Myth Films je bila navdušena nad uspehom prve sezone. Veseli smo, da se naši pogumni preživeli vračajo z enkratno drugo sezono."

V prvi sezoni Vojne svetov je napad vesoljcev skoraj iztrebil človeštvo. Preživela je le peščica ljudi, ki se trudijo preživeti. Invazija je najbolj prizadela Emily (Daisy Edgar Jones), ki odkrije, da ima z vesoljci mogoče nenavadno povezavo. V drugi sezoni se bosta dva lika soočala z možnostjo, da so napadalci mogoče ljudje. Čaka ju napet boj za ponovno zavzetje planeta. Nekateri pa si tako obupno želijo preživeti, da bodo razmišljali o tem, da bi žrtvovali pripadnika svojih ...

Foto: FOX


Nazaj