Skrivnostna tridelna drama, ki temelji na resničnih večkratnih umorih, ki jih je zagrešil John Christie v Notting Hillu, Anglija, v 40. in 50. letih prejšnjega stoletja. Skoraj sedemdeset let pozneje tragična sodna napaka, zaradi katere so Timothyja Evansa obesili za kaznivo dejanje, ki ga ni storil – kar je, med drugim, prispevalo k odpravi smrtne kazni v Veliki Britaniji – še naprej buri duhove po vsem svetu. Julija tega leta bo Rillington Place, izjemno skrivnostna tridelna dramska serija o razvpitem serijskem morilcu Johnu Christieju, premierno prikazana na kanalu Epic Drama in sicer v nedeljo, 25. julija, ob 21.00.

Vsaka od epizod, ki jih je režiral Craig Viveiros (In potem ni bilo nikogar več) je predstavljena z ločenih stališč glavnih posameznikov, vpletenih v grozljiv primer, Ethel, Timothyja in na koncu tudi Christie. Pisatelja Ed Whitmore (Kdo pobija kifeljce?) in Tracey Malone (Rojen za ubijanje) sta iz izvirnih materialov, ki sta jih pridobila v sklopu intervjujev s preživelimi sorodniki in originalnim gradivom iz nacionalnega arhiva, ponazorila korake, zaradi katerih je bil Timothy obtožen umora, medtem ko Christie sploh ni bil osumljen vse do svoje aretacije leta 1953.

John Reginald Christie (Tim Roth) in njegova žena Ethel (Samantha Morton) se po devetih letih ločenega življenja preselita v stanovanje v pritličju ulice Rillington Place 10 v Zahodnem Londonu. Prilagoditev novemu življenju v majhni propadajoči hiši je težavno zlasti za Ethel, vendar si klub temu prizadeva ugajati svojemu možu. Deset let kasneje se nepismeni Timothy Evans (Nico Mirallegro) in njegova žena Beryl (Jodie Comer) preselita v stanovanje nad omenjenima zakoncema in kmalu postaneta žrtvi Christiejevega vpliva in njegovih zgodb. Ko je Beryl že drugič noseča, se trudi, da bi nekako shajala po rojstvu dojenčice Geraldine. Evansova dovolita zakoncema Christie, da bi jima pomagala pomaga ... a s strašnimi posledicami za mladoporočenca.

Zlovešča in srhljiva tridelna serija o zloglasnih umorih v ulici Rillington Place bo na kanalu Epic Drama prvič ekskluzivno predvajana v nedeljo zvečer, ob 21.00, od 25. julija dalje. Za dodatne informacije o kanalu Epic Drama obiščite našo spletno stran.  


Nazaj