Julija bodo nabor večnih filmskih klasik v Drive-in Kinu Bežigrad ob petkovih večerih obogatile projekcije domačih uspešnic, ki so se za zmeraj usidrale v srca gledalcev. Cikel štirih filmov se bo v petek, 6. julija, pričel z brezplačno projekcijo mladinskega filma Srečno, Kekec!, nato pa sledijo še Sreča na vrvici, To so gadi in Poletje v školjki.

Za vse filme, razen otvoritvenega, za katerega rezervacije niso mogoče, je polovica mest na voljo za spletne rezervacije, druga polovica pa za nakup na sami lokaciji pred posamezno projekcijo. Drive-in Kino Bežigrad se na parkirišču Centra Interspar Vič odpre ob 19.45, obiskovalcem pa je na voljo še bogata gostinska ponudba, ki vključuje atraktivno strežbo na kotalkah ter oddajo in dostavo naročil med samim filmom. Cena vstopnic za filmske klasike znaša 4 evre na osebo, za posamezno vozilo se obračuna dodatek v višini 3 evrov.

SLOVENSKE FILMSKE KLASIKE V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD

SREČNO, KEKEC! (1963) – 6. JULIJ OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD = PROST VSTOP!
Jaz pa pojdem in zasejem dobro voljo pri ljudeh. V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh.

Mesec slovenskih klasik bo otvoril legendarni slovenski mladinski film iz leta 1963, ki ga je režiral Jože Gale. V nadaljevanje znamenitega filma Kekec se neustrašni glavni junak s pomočjo plahega Rožleta spopade s Pehto, ki trmasto skriva zdravilne kapljice, ki bi Mojci lahko povrnile vid. Ob tem pa Kekec spozna, da tudi videz včasih vara.

SREČA NA VRVICI (1977) – 13. JULIJ OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD
Tjarampadadi nobenih skrbi, srečo imaš na vrvici. Prijatelji in ti, tjarampadadi, sreča na vrvici.

Ko Maticu filmarji ponudijo glavno vlogo filma, se dečku življenje nenadoma obrne na glavo. Z njim namreč nastopa pes Jakob, ki se nanj tako naveže, da mu psa ob koncu snemanja kar podarijo. Tedaj pa se začnejo prave težave, ki jih prihod ogromnega Novofundlandca povzroči v blokovskem naselju.

TO SO GADI (1977) – 20. JULIJ OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD
"Jok brate, odpade!"

Eden najuspešnejših slovenskih filmov vseh časov, katerega priljubljenost z leti le še narašča. Vdovec Štebe ima pet sinov, ki s svojimi nagajivostmi spravljajo v obup vso malomeščansko sosesko, zato jih zmerjajo z “gadi”. Gospodinji jim Rozi, ki kar naprej straši z odhodom in grožnjo nekega dne tudi uresniči. Prav takrat pa na obisk pride njena nečakinja Meri, ki skuša prevzeti gospodinjska opravila in pritegne pozornost Štebetovega prijatelja Toneta.  

POLETJE V ŠKOLJKI (1985) – 27. JULIJ OB 21.15 V DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD
Prisluhni školjki, vanjo ujet je, prisluhni školjki, v njej poletje ti šumi.

Dvanajstletni Tomaž preživlja svoje zadnje otroško poletje ter ob igri na plaži pozablja na prepire in prezaposlenost svojih ločenih staršev. V svetu odraslih njegove težave razume le stari mornar Luka, ki mu podari školjko. Vsakič, ko bo prisluhnil šumenju morja v školjki, se bo Tomaž spomnil na nepozabno poletje, na svojo prvo ljubezen, prijatelje in pustolovščino, ki so jo doživeli.

O DRIVE-IN KINU BEŽIGRAD
Ekipa Kina Bežigrad svoje poslanstvo obuditve vrhunskega kino doživetja letos nadaljuje z odprtjem prvega drive-in kina v Sloveniji. Gre za edinstveno romantično-nostalgično izkušnjo gledanja filmov iz udobja in zasebnosti lastnega avtomobila, ki smo jo kot del ameriške tradicije doslej poznali le iz filmov. Drive-in Kino Bežigrad je zaživel ob podpori partnerja projekta Centra Interspar Vič ter generalnih sponzorjev: NLB, Zavarovalnica Generali, AMZS in Renault Slovenija.

Glavno prizorišče je parkirišče Centra Interspar Vič, ki sprejme približno 70 osebnih vozil. Atrakcija bo odprta do konca septembra 2018, projekcije pa potekajo vsak teden od četrtka do nedelje. Dnevno se zvrsti po ena projekcija, pričetek predvajanja se prilagaja sončnemu zahodu. Dogajanje navdušuje vse generacije, saj pester program sestavljajo tako največje aktualne uspešnice kot tudi večne filmske klasike, za katere so rezervirani nostalgični nedeljski večeri. Program se objavlja sprotno, vstopnice pa je moč rezervirati na spletni strani. Vnaprejšnji nakup vstopnic je omogočen na blagajni Kina Bežigrad na Linhartovi 11, hkrati pa prodaja vstopnic poteka tudi na sami lokaciji.

Cene vstopnic za aktualne filme so določene po obstoječem ceniku Kina Bežigrad in se obračunavajo po osebi, za posamezno vozilo velja dodatek v višini 3 EUR. Enotna cena vstopnic za filmske klasike znaša 4 EUR po osebi, dodatek za vozilo pa je enak kot pri aktualnih filmih.

V primeru slabega vremena je za odpovedano projekcijo razpisan nov termin. Imetniki vnaprej kupljenih vstopnic za aktualne filme lahko tedaj izbirajo med tremi možnosti: vračilo denarja, ogled filma v Kinu Bežigrad na Linhartovi 11 ali ogled filma v Drive-in Kinu Bežigrad v novem terminu. Imetniki vnaprej kupljenih vstopnic za filmske klasike se lahko odločijo bodisi za vračilo denarja bodisi za koriščenje vstopnic za katero koli drugo projekcijo filmskih klasik. 

Ker Drive-in Kino Bežigrad sledi vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let, je poskrbljeno še za bogat spremljevalni program. Ta med drugim vključuje gostinsko ponudbo, postrežbo v avtomobilu tekom projekcije in atraktivno strežbo na kotalkah. Vstop na prizorišče je omogočen od 19.45 dalje, obiskovalci pa lahko hrano in pijačo naročajo tudi med samim ogledom filma.