Vrsto let po vojni, ki je opustošila Zemljo, se mesta, ki so uspela preživeti, po našem planetu premikajo na ogromnih kolesih in svoje vire energije dopolnjujejo tako, da napadajo in požirajo manjša mesta. Za novo epsko avanturo, ki prihaja na velika platna sredi decembra letos, je že na voljo novi napovednik.

Film o orjaških premičnih mestih, ki pod sabo meljejo manjša naselja, je nastajal v režiji z oskarjem nagrajenega mojstra posebnih učinkov Christiana Riversa (King Kong) in je posnet po nagrajeni istoimenski knjižni uspešnici britanskega pisatelja in ilustratorja Philipa Reeva iz leta 2001.

Režiser trilogij Gospodar prstanov in Hobit ter King Konga Peter Jackson se je novi fantazijski akciji pridružil kot scenarist, scenarij pa je napisal skupaj z ženo Fran Walsh in Philippo Boyens (obe sta sodelovali tudi pri pisanju scenarijev za trilogiji Gospodar prstanov in Hobit).  Jackson je film skupaj z nekaterimi stalnimi sodelavci Zaneom Weinerjem (trilogija Hobit), Amando Walker (trilogija Hobit) in Deborah Forte (Goosebumps) tudi produciral, Boyensova in Ken Kamins (trilogija Hobit) pa sodelujeta kot izvršna producenta.

O ZGODBI: Tisočletja po kataklizmi, ki je uničila civilizacijo, se je človeštvo prilagodilo in razvilo nov način življenja. Zdaj se po svetu potikajo orjaška premična mesta, ki neusmiljeno prežijo na manjša mesta. Tom Natsworthy (Robert Sheehan) iz spodnje ravni potujočega mesta London se mora po srečanju z nevarno ubežnico Hester Shaw (Hera Hilmar), ki se hoče maščevati za smrt svoje matere, nenadoma boriti za preživetje. Popolnoma nasprotna človeka, ki se nikoli ne bi smela srečati, skujeta nepričakovano zavezništvo, ki bo spremenilo prihodnost.

ZANIMIVOSTI: Avtorja knjižne tetralogije Smrtonosni stroji Philipa Reeva so povabili na snemanje, kjer je bil nad igralci in prizori naravnost očaran in je povedal, da je bila večina prizorov prav takšnih, ko si jih je sam zamislil v knjigi.

IGRALSKA ZASEDBA: Hugo Weaving, Hera Hilmar, Robert Sheehan, Jihae, Ronan Raftery, Leila George, Patrick Malahide and Stephen Lang

REŽIJA: Christian Rivers
SCENARIJ: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson
PO KNJIŽNI PREDLOGI: Philip Reeve
PRODUCENTI: Zane Weiner, Amanda Walker, Deborah Forte, Fran Walsh, Peter Jackson
IZVRŠNI PRODUCENTI: Ken Kamins, Philippa Boyens
ŽANR: epska avantura 

NOVI NAPOVEDNIK za epsko avanturo SMRTONOSNI STROJI je že na voljo, film pa bo na rednem sporedu v kinematografih od 13. DECEMBRA 2018 dalje.