Glasbena drama Še vedno verjamem je 24.6. s svojo premierno projekcijo privabila veliko število ljubiteljev glasbe in ljubezenskih zgodb, med drugim tudi znane obraze. Med obiskovalci smo tako lahko zagledali Omarja Naberja, Jadranko Juras, Nina Ošlaka, Majo Prašnikar, Aleksandro Popovič, Kajo Vidmar, Tio Petek, Nino Puntarič in Floro Emo Lotrič. Obiskovalce je nagovorila voditeljica Sanja Brezočnik, ki je za uvod delila zgodbo svoje babice za srečen ljubezenski zakon; njen mož ji je solze brisal s poljubi. Pred samim začetkom filma je Radio 2 podelil nagrade pogumnim gledalcem, ki so se odločili stopiti na oder.

Še vedno verjamem je resnična zgodba svetovno znanega pevca Jeremyja Campa, ki jo je predstavil v svoji avtobiografiji. Ljubezen Jeremyja in Melisse namreč kljubuje zakonom časa in prostora – gre za čudovito, iskreno, pristno ter polna upanja pripoved o ljubezni, ki ti lahko za vedno spremeni življenje. Melissa je bila njegova prva ljubezen, ki pa je poleg vsega lepega prinesla tudi izredno bolečino - Melissino bolezen, s katero je bila obsojena na smrt. Kljub njeni smrtni bolezni sta se Jeremy in Melissa poročila oktobra 2000, vendar sta že na medenih tednih izvedela, da se je njen rak razširil, nakar je Melissa februarja leta 2001 umrla.

"Dva ali tri tedne po njeni smrti sem napisal pesem 'I Still Believe'", se spominja Jeremy Camp. "To je bilo obdobje, ko nisem več želel igrati na kitaro. Končal sem. Odšel sem nazaj v Indiano k svoji družini, kjer sem se boril z depresijo. Bil sem obupan. Žaloval sem. Vendar nekaj v meni mi je govorilo, da moram ponovno pobrati svojo kitaro." Ko je Jeremy prvič po Melissini smrti odigral in odpel pesem pred občinstvom, je spoznal, kakšen vpliv ima deljenje svoje bolečine z drugimi. Iskrenost, ranljivost, ... v publiki ni bilo nikogar, ki ne bi imel solznih oči. "Spominjam se, da sem rekel - želim deliti to zgodbo. Želim deliti njeno iskrenost, mojo bolečino, moj obup. Želim si, da vsak, ki je v takšni brezupni situaciji, ve, da upanje ostaja."

V filmu ŠE VEDNO VERJAMEM igrajo KJ Apa kot Jeremy Camp, Britt Robertson kot Melissa, Shania Twain, Gary Sinise in drugi. Režirala sta brata Erwin (The Erwin Brothers), scenarij pa sta po knjigi Jeremyja Campa spisala Jon Erwin & Jon Gunn.

Informacije o filmu si lahko ogledate TUKAJ. Še vedno verjamem je na rednem sporedu Koloseja od 25. junija dalje.


Nazaj