Sean Justin Penn, ameriški filmski igralec, filmski ustvarjalec in politični aktivist (57) je šokiral in prijetno presenetil mnoge oboževalce njegove igre, kot znanstvene fantastike. Na male ekrane namreč prihaja serija, kjer bo Sean upodobil Toma Hagartyja, astronavta, ki se je odločil, da se bo v zgodovino zapisal kot prvi, ki je stopil na Mars.

V napovedniku se Penn že dotika pojma majhnosti človeštva v primerjavi z neskončnostjo vesolja. Pennovo ženo v nadaljevanki igra Melissa George. Avtor nadaljevanke  Beau Willimon je povedal, da je zelo vesel, da lahko dela z umetnikom, kot je Penn. Do sedaj se je z odpravo na Mars ukvarjal predvsem National Geographic, ki je poudarek dajal predvsem tehničnim podatkom, nadaljevanka The first pa se bo ukvarjala predvsem s človešim faktorjem – kako bi bilo, če bi bilo. Serijo je ustvarila ista ekipa, kot serijo Hiša iz kart v kateri je igrala tudi Pennova bivša žena – Robin Wright. Serija bo premierno predvajana 14. septembra.

Fotografija: Spomnimo, med vsemi nagradami, ki jih je prejel, so zagotvo med najbolj izstopajočimi - oskar in zlati globus za najboljšo glavno moško vlogo v filmu Skrivnostna reka (2003) ter oskar in nagrada Ameriškega igralskega ceha (Screen Actors Guild Awards) za najboljšo glavno moško vlogo v filmu Milk (2008). (vir: Instagram)