London – Oktober  2018 – NBC/Universal International Networks (NBCUIN) napoveduje serijo Coroner (Oglednik) – novo dramo Cineflix Rights, ki se bo predvajala po vsem svetu. To izvirno CBC serijo je napisala Morwyn Brebner (Rookie Blue, Saving Hope) v produkciji Muse Entertainment, Back Alley Films in Cineflix Studios, osem enournih epizod pa bo premierno predvajano konec leta 2019 na kanalu DIVA in to na Balkanu, kakor tudi v Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, Španiji, Poljski, Afriki, Južni Ameriki, Braziliji in Avstraliji.

Po navdihu knjižnih uspešnic M.R. Hall, je Coroner serija z glavnim ženskim likom, Jenny Cooper, ki jo igra Serinda Swan (Inhumans, Ballers), o novi oglednici, ki preiskuje sumljive smrti v Torontu. Jenny je pogumna in odločna, a tudi ranljiva v intenzivni želji po resnici. Ona je nekdanja urgentna zdravnica, pred kratkim vdova in mati samohranilka s sinom najstnikom, smrt njenega moža pa je sprožila njeno povezavo s smrtjo, kar je povezano z njeno skrivnostjo iz preteklosti, ki je zdaj prišla na površje.  Z zgodbami, ki temeljijo na primerih iz resničnega življenja, je Jenny oglednik našega časa, zastopnik mrtvih, tudi ko je to neugodno za žive, zaščitnik nemočnih in tistih, ki so v nevarnosti.  

V seriji Coroner prav tako igrajo: Roger Cross (Dark Matter, The X-Files) kot Donovan ”Mac” McAvoy, policijski detektiv, ki je tudi Jennyin partner;  Eric Bruneau (Blue Moon) kot Liam, Jennyin novi sosed in Ehren Kassam (DeGrassi: Next Class) kot Ross, Jennyin 17-letni sin. Igralski ekipi so se pridružili tudi Tamara Podemski (Rabbit Fall) kot Alison Trent, Jennyjina ekscentrična kolegica; Alli Chung (Dark Matter, The Expanse) kot Taylor Kim, inteligentna detektivka pripravnica; Lovell Adams-Gray (Second Jen) kot dr. Dwayne Allena, mladi entuziastičen patolog in Saad Siddiqui (Incorporated, Taken) kot dr. Neil Sharma, Jennyin pronicljiv psihiater.

»Coroner je mešanica kompleksnih kriminalističnih vsebin z močnimi junaki in razburljivimi zgodbami, ki so idealne za naše mednarodne blagovne znamke kanalov,« je povedal Steve Patscheck, izvršni podpredsednik za Global Programming, NBCUniversal International Networks. »Veseli nas, da bomo to edinstveno serijo prinesli na naše kanale na več kot petih celinah leta 2019.«

"Zelo smo veseli, da ponovno sodelujemo z ekipo NBCU International Networks pri lansiranju serije Coroner skozi njihove kanale," je dejal Peter Emerson, predsednik Cineflix Studios. "Serinda Swan prinaša intenzivnost in človeštvo v svojo vlogo, ki je globoko povezana z občinstvom po vsem svetu."

Serija Coroner je v produkciji Muse Entertainment, Back Alley Films in Cineflix Studios. Morwyn Brebner je avtorka in glavna producentka; Adrienne Mitchell (Durham County, Bellevue) je direktorica in izvršna producentka za Back Alley Films; Jonas Prupas je izvršni producent za Muse Entertainment; Peter Emerson in Brett Burlock sta izvršna producenta za Cineflix Studios.

Za distribucijo Coroner-ja po vsem svetu je zadolžen Cineflix Rights, serija pa se trenutno snema v Torontu, v Kanadi. CBC bo premierno predvajal serijo Coroner v Kanadi, na kanalu CBC pozimi leta 2019.