V seriji V singapurskem primežu, ki je priredba romana z nagrado Booker nagrajenega avtorja J. G. Farrella ter z oskarjem nagrajenega scenarista in dramatika Sir Christopherja Hamptona (Pokora, Nevarna razmerja), igrajo Luke Treadaway, David Morrissey, Jane Horrocks, Colm Meaney in Charles Dance. Težko pričakovana šestdelna serija bo premierno predvajana ekskluzivno na kanalu Epic Drama, od 7. marca, ob 21.00.

Zgodovinska drama V singapurskem primežu se odvija med drugo svetovno vojno in se osredotoča na britansko družino, ki v času japonske okupacije živi v Singapuru. Z nagrado Oliver nagrajeni igralec Luke Treadaway (The Curious Incident of the Dog in the Night-Time, Gnezdo zla, Izdajalci) igra nejevoljnega junaka in nedolžnega tujca Matthewa Webba. Nagrajeni igralec David Morrissey (The Missing, Britannia, The Walking Dead) se znajde v vlogi neusmiljenega trgovca z gumo Walterja Blacketta, ki ob svojem poslovnem partnerju Webbu, ki ga igra Charles Dance OBE (Igra prestolov), vodi najstarejše in najbolj razvito podjetje v Singapurju.

Ker Webbovo zdravje peša, mora Walter zagotoviti, da bo prihodnost njunega podjetja varna. Pri tem sprevidi, da se Webbov sin Matthew popolnoma ujema z njegovo razvajeno hčerko Joan (Georgia Blizzard). Zaradi Matthewovega idealizma je Walter vse bolj skeptičen, saj ga uročii Vera Chiang (Elizabeth Tan), skrivnostna kitajska begunka. Jane Horrocks (Absolutno čudovito, Mali glas) igra Silvijo Blackett, Walterjevo ženo, Colm Meaney (Zvezdne steze: Naslednja generacija, Deep Space Nine, Mačka na vroči pločevinasti strehi) pa igra Brendan Archer. Cenjeni zasedbi se pridružujejo tudi Luke Newberry (In The Flesh) v vlogi Walterjevega sina Montyja, Bart Edwards (Unreal, Peep Show) je kapetan James Ehrendorf, Christoph Guybert (Sakho et Mangane, Falco) pa Dupigny.

Serijo je soustvaril Sir Christopher Hampton, skupaj z Damijem Timmerjem in Karen Thrussell iz produkcijske hiše Mammoth Screen. Pri hiši Mammoth Screen so posneli drame, kot so Poldark, World on Fire, The War of the Worlds, Endeavour, The Pale Horse, Noughts and Crosss in The Serpent. Producent serije je Farah Abushwesha (The ABC Murders), vseh šest nadaljevanj pa je režiral Tom Vaughan (Press, Victoria, Doctor Foster).

Christopher Hampton je eden najuglednejših britanskih pisateljev s kariero, ki traja že šest desetletij. Njegove igre, muzikali in prevodi so prejeli štiri nagrade Tony, tri nagrade Olivier, pet nagrad Evening Standard in in nagrado New York Drama Critics 'Circle; nagrade za njegovo filmsko in televizijsko delo vključujejo oskarja, dve nagradi BAFTA, nagrado pisateljskega združenja Amerike, nagrado Italia in posebno nagrado žirije na filmskem festivalu v Cannesu. Njegova odrska dela vključujejo Tales From Hollywood, The Philanthropist in Total Eclipse, drame, prirejene po romanih, pa vključujejo tudi Les Liaisons Dangereuses. Prevedel je delo Art and God of Carnage avtorice Yasmine Reza ter ustvaril muzikal Sunset Boulevard. Med njegove igrane filme spadajo Nevarna metoda, Atonement, The Quiet American, Carrington (ki ga je tudi režiral) in Dangerous Liaisons, za katerega je prejel oskarja.

J.G. Farrell (1935 - 1979) je napisal trilogijo romanov Imperij: Troubles (1970), The Siege of Krishnapur (1973) in The Singapore Grip (1978), kjer je obdelal različne poglede kolonialne vladavine. Leta 1973 je prejel Bookerjevo nagrado, leta 2010 pa je prejel nagrado Lost Man Booker. Umrl je v starosti 44 let, ko se je med ribolovom utopil na obali okrožja Cork.

Serija V singapurskem primežu bo premierno predvajana ekskluzivno na kanalu Epic Drama, 7. marca, ob 21.00.


Nazaj