Cineflix Rights je z NBCUniversal International Networks podpisal sporazum, na podlagi katerega bodo vse štiri sezone Wynonne Earp, kultne serije o nadnaravnem, predvajane na vseh kanalih, ki so posvečeni znanstveni fantastiki na Iberskem polotoku, v Franciji, Nemčiji, Avstriji in na Švedskem (SYFY), kot tudi na Poljskem in na Balkanu (SCIFI), potem ko se serija začne predvajati na MIPCOM Online+.

Wynonna Earp (sezone 1-4, 49x60’, IDW Entertainment, Cineflix Studios in SEVEN24 Films za SYFY US in CTV Sci-Fi Canada) je osvojila številne nagrade in predstavlja serijo z veliko znanstvenofantastičnih akcij, ki spremlja pravnukinjo Wyatta Earpa v njeni borbi proti demonom in drugimi nadnaravnimi bitji. Serijo Wynonna Earp, ki je leta 2018 osvojila nagrado E! People’s Choice Award za najbolj priljubljeno znanstvenofantastično serijo, je ustvarila Emily Andras, glavno vlogo igra Melanie Scrofano (Bad Blood), poleg nje pa igrajo tudi Tim Rozon (Schitt’s Creek), Dominique Provost-Chalkley (Avengers: Age of Ultron) in Katherine Barrell (Workin’ Moms).

James Durie, direktor igranega progama v Cineflix Rights je izjavil: „Zelo smo zadovoljni, ker bomo s tem sporazumom nadaljevali partnerstvo z NBCUniversal International Network. Serija Wynonna Earp je postala kultni hit v Severni Ameriki z velikim številom oboževalcev in pomembno prisotnostjo na družbenih omrežjih in smo veseli, ker si bomo s tem sporazumom pridobili nove ’Earperovce’ po vsem svetu in ta teden začeli predvajanje na MIPCOM-u.“

Lee Raftery, upravni direktor za EMEA regijo in direktor marketinga v NBCUniversal International je izjavil: „Wynonna Earp se bo popolnoma vklopila v program našega kanala, ki je posvečen znanstveni fantastiki. Serija je izjemno popularna med oboževalci tega žanra in smo navdušeni, ker lahko ponudimo vse štiri sezone občinstvu po Evropi, ki ga željno pričakuje.“

Četrta sezona serije Wynonna Earp je začela s predvajanjem na kanalu SYFY US z impresivno številko od 1,2 milijonov gledalcev na več platformah, in se znašla na prvem mestu med televizijskimi programi na družbenih omrežjih (razen športa)*, kar predstavlja skok v primerjavi s premiero tretje sezone. Wynonna Earp je znana kot serija, ki je na družbenih omrežjih dosegla zavidljivo popularnost, njeni oboževalci pa so po svetu celo organizirali konvencije, da bi zbrali denar za humanitarne organizacije, ki pomagajo skupnosti LGBTQ. Wynonno Earp zaznamujejo izvrstni in posvečeni igralci, lahko pa se pohvali tudi s številnimi nominacijami in nagradami, vključno z Canadian Screen Awards, GLAAD Media Awards, Directors Guild of Canada, Writers Guild of Canada in Alberta Film & Television Awards.

WYNONNA EARP - ob četrtkih od 21. ure po dve epizodi, od 4. februarja na kanalu SCI FI
Potomka legendarnega uslužbenca organov pregona z Divjega zahoda, Wynonna Earp (Melanie Scrofano), se vrača v svoje rojstno mesto Purgatory, kamor je poklicana, da nadaljuje pot svojega slavnega prednika in se zoperstavi zlim silam. Da, navadnih zlikovcev iz mesa in krvi ni, saj so Revananti reinkarnirani izobčenci, ki jih je nekoč ubila pištola zaupanja Wyatta Earpa, in so se pojavili po enem stoletju, zahvaljujoč prekletstvu družine Earp. Ta fantazijska akcijska saga temelji na seriji stripov Beau Smith in sledi Wynonni, ko nejevoljno sprejme svojo usodo.

* Nielsenova ocena družbenih vsebin, Nielsen in Adobe Analytics


Nazaj