Šala se je pričela z naročilom Foxovih direktorje, ki so hoteli animirano božično čestitko, vendar v zameno dobili nam dobro znani 'Christmas special', ki prikazuje pretep med Jezusom in snežakom Frostyem. Risanka je bila Foxovi ekipi zelo všeč, predvsem štirje simpatični fantje, ki so kasneje postali legende – Stan, Kyle, Cartman in Kenny.

Parker in Stone sta svojo kreativnost vedno pripisovala družbi v kateri sta odraščala. Parker se je v najstniških letih navezal na glasbo Eltona Johna, medtem ko je Stone živel v Littletonu in obiskoval Columbine, najbolj krvavo šolo v ZDA. Dvojica se je spozna na fakulteti v Boulderu, kjer je Parker študiral glasbo in japonščino, Stone pa matematiko in film. Ker pa konvencionalna izobraževalna politika ne loči kretena od genija so Parkerja predčasno odslovili, ravno med snemanjem njunega prvenca 'Cannibal! The musical'.

Zadnje dni se Stone in Parker posvečata predvsem animiranem projektu 'Team America', satiri po vzoru superherojskih serij iz sedemdesetih. Jedro risanke bo boj proti terorizmu...zakaj pa ne, trenutno je stvar zelo 'in'.