Slovenija, 15. september 2020 - Kanal Epic Drama, na katerem si lahko ogledate najboljše zgodovinske drame z vsega sveta, vam ekskluzivno prinaša novo in razgibano kriminalistično serijo Gospodična Scarlet in Vojvoda, ki bo premierno na sporedu od danes, 15. septembra, ob torkih ob 21. uri. Glavni lik Eliza Scarlet je izobražena in neustrašna mlada ženska, ki jo igra Kate Phillips (Volčji dvor, Birminghamske tolpe, Krona, film Downton Abbey), v glavni moški vlogi pravega navihanca Vojvode, pa nastopa Stuart Martin (Babilon, Jamestown, Medičejci: Gospodarji Firenc).

Po očetovi smrti ostane Eliza brez prebite pare v času, ko je poroka edina možnost za finančno varnost.   Svojeglava Elza pa ima skritega aduta: detektivsko agencijo svojega očeta. Vendar pa za opravljanje dela v svetu moških, kakršen je bil London viktorijanske dobe, potrebuje moškega partnerja. Domnevnega partnerja pri raziskavah zločinov najde v Vojvodi, policijskem inšpektorju Scotland Yarda, ki je kot mladenič bil pod mentorstvom njenega očeta. Vojvoda je kvartopirec, pivec in ženskar, vendar do Elize goji iskreno naklonjenost in skoraj bratovski odnos, čeprav izpod površja švigajo iskrice privlačnosti.

Elizi, ki se odloči postati prva detektivka v Londonu 19. stoletja, pomagata tudi Moses (Ansu Kabia) in Rupert Parker (Andrew Gower). Moses, ki je prišel v London z Jamajke, da bi začel znova, dela v nočnem lokalu v Sohou. Njuno prvo srečanje ni ravno uspešno, vendar pa pozneje najdeta skupni jezik in skleneta nenavadno zavezništvo. Rupert Parker je bogat mladenič z gospodovalno materjo, zelo nezadovoljno zaradi njegovega neporočenega stanu, ki ga sili k snubitvi Elize. Ustrahovan od matere, Rupert zaupa Elizi, da se ne želi poročiti. Poveže ju skupna želja po samostojnosti in kmalu najdeta nov način za sklenitev partnerstva.

Napeta in zanimiva šestdelna serija spremlja strastno razmerje med Elizo in Vojvodom, ki v vsaki epizodi skupaj razrešujeta po en skrivnosten zločin iz najbolj mračnih delov Londona 1880-ih let. Vodenje detektivske agencije pokojnega očeta je gospodično Scarlet od nekdaj bolj privlačilo, kot da bi bila spodobna dama. Toda nič je ni moglo pripraviti na nevarnosti, s katerimi se bo kot ženska srečala pri preiskovanju umorov.

Gospodična Scarlet in Vojvoda je premierno in ekskluzivno na sporedu kanala Epic Drama ob torkih ob 21. uri.

Več informacij o seriji in programu


Nazaj