Ta četrtek v kinematografe prihaja srhljivka, z novim zloglasnim likom - ki je neviden. Nekdanje dekle bo skušalo ubežati nasilnemu partnerju, ki jo bo zasledoval kot nevidni človek v najnovejši srhljivi zgodbi produkcijske hiše Blumhouse Productions z naslovom Nevidni človek.

V grozljivi sodobni zgodbi o obsedenosti, ki jo je navdihnil klasični lik pošasti pri Universalu, v glavni vlogi zaigra dobitnica emmyja in zlatega globusa Elisabeth Moss (najbolj poznana po vlogah v televizijskih serijah Oglaševalci in Deklina zgodba). Scenarij in režija sta pripadla Leighu Whannellu, ki sodeluje tudi kot izvršni producent. Sodobni mojster grozljivk Jason Blum srhljivko producira s svojo produkcijsko hišo Blumhouse.

O ZGODBI: Cecilia Kass (Elisabeth Moss) je ujeta v nasilnem razmerju s premožnim in genialnim znanstvenikom in ji neke noči s pomočjo sestre (Harriet Dyer), prijatelja iz otroštva (Aldis Hodge) in njegove najstniške hčerke (Storm Reid) uspe pobegniti. Ko njen nekdanji partner Adrian Griffin (Oliver Jackson-Cohen) naredi samomor in ji zapusti velikodušen del njegovega velikega bogastva, Cecilia prične sumiti, da je njegova smrt zaigrana. Po nizu grozovitih naključij, ki njo in njene bližnje spravljajo v smrtno nevarnost, Cecilia na vsak način skuša dokazati, da ji sledi nekdo, ki je neviden.

O PRODUKCIJI: Lik nevidnega človeka je del klasične filmske pošasti pri studiu Universal Pictures - vključno z legendarnimi Drakulo, Volkodlakom, Frankensteinom, Frankensteinovo nevesto in drugimi. Razlog, zakaj so ti zloglasni liki tako dolgo prisotni, je njihova brezčasnost in predstavitev širokega spektra kulturnih strahov in tesnob - stičišče znanstvenega odkrivanja, brezčasne ljubezni in izgube. So pa prilagodljivi ne glede na čas, v katerem živimo. Nevidni človek predstavlja svežo, novo smer, kako proslaviti te klasične like. Ta nova smer pa ustvarjalcem filmov daje možnost prikazovanja izvirnih zgodb z drznimi idejami za te like. Scenarist in režiser Leigh Whannell je imel razburljivo novo idejo o novem liku in Universal je z veseljem pristopil k njegovi viziji. Producent Jason Blum pa je prvi, zaslužen za tovrstne uspešnice. "Smo prvi nove generacije srhljivih filmov pri Universalu," pravi Blum.

IGRALSKA ZASEDBA: Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer, Oliver Jackson-Cohen

REŽIJA: Leigh Whannell
SCENARIJ: Leigh Whannell
PRODUCENTI: Jason Blum, Kylie du Fresne
IZVRŠNI PRODUCENTI: Leigh Whannell, Beatriz Sequeira, Charles Layton, Rosemary Blight, Ben Grant, Couper Samuelson, Jeanette Volturno
ŽANR: srhljivka

Na voljo je  DRUGI NAPOVEDNIK, srhljivka NEVIDNI ČLOVEK pa na redni spored v kinematografe prihaja 27. FEBRUARJA 2020.


Nazaj