Spoštovani in spoštovane, v torek, 6. januarja, ob 18. uri bo v sklopu Večera Slovenskega filmskega arhiva (SFA) v Kinoteki na ogled izbor kratkih filmov prominentnih domačih avtorjev, ki so nastali v petdesetih letih 20. stoletja. Ob 20. uri sledi projekcija filma Nočni izlet (Mirko Grobler, 1961), slovenski prispevek k mladostniški neukrotljivosti, v katerem v glavnih vlogah zaigrata Primož Rode in Špela Rozin. Program je pripravil Slovenski filmski arhiv pri Arhivu RS.

Tri barve: Modra, Bela, Rdeča
Ta teden bo v znamenju slovite trilogije Krzysztofa Kieślowskega Tri barve, ki naj bi tematizirala, še bolj pa spodnašala in odpirala pomen gesel francoske revolucije. Prvi del trilogije Tri barve – Modra (1993), ki bo na sporedu v sredo, 8. januarja, ob 20. uri, prevprašuje svobodo. V četrtek, 9. januarja, ob 20. uri bo na ogled drugi del trilogije Tri barve – Bela (1994), ki se osredotoči na pojem enakopravnosti. Trilogijo bo v petek, 10. januarja, ob 19. uri zaokrožil film Tri barve – Rdeča (1994), ki tematizira bratstvo.

(Sko)mine
Tokratne (Sko)mine v petek, 10. januarja, ob 21. uri prinašajo film presenečenja po izboru režiserke Ester Ivakič. Da bodo (sko)mine, pričakovanje in posledično presenečenje večji, smo se odločili, da vam naslova predvajanega filma ne razkrijemo do trenutka, ko se v dvorani ugasnejo luči in filmski trak steče skozi projektor. Za ceno ene vstopnice film gledata dva.

Maraton: Harry Potter
Pretekli konec tedna smo zavrteli že večji del sage o najbolj znanem čarovniku na planetu. V soboto, 11. januarja, nas tako z double billom, projekcijo 1. in 2. dela filma Harry Potter in svetinje smrti, čaka še veliki finale magične bitke med dobrim in zlom.

Program
Harry Potter in svetinje smrti – 1. del, 11. 1. ob 17.00
Harry Potter in svetinje smrti – 2. del, 11. 1. ob 20.00

In memoriam: Anna Karina
V nedeljo, 12. januarja, ob 19. uri se s projekcijo filma Alphaville (Jean-Luc Godard, 1965), godardovsko razigrane zmesi znanstvene fantastike, filma noir in usodne romance, poklanjamo nedavno preminuli igralki in ikoni francoskega novega vala – Anni Karini.

Spored vseh filmov tega tedna si lahko ogledate na www.kinoteka.si

Vabljeni v Kinoteko, vabljeni na film!


Nazaj