Ta teden v kinematografe prihaja kriminalna drama z naslovom Hiša Gucci, ki razkriva ozadje resnične zgodbe družine za italijansko modno hišo Gucci. Ko se Patrizia Reggiani (zaigra jo Lady Gaga) poroči v družino Gucci, njena nebrzdana ambicija prične odkrivati družinsko zapuščino in sproži nepremišljen niz izdaje, dekadence, maščevanja in na koncu umora.

Na režiserski stolček je sedel Ridley Scott (Gladiator, Robin Hood, Ameriški gangster, Marsovec, Thelma in Louise,...), scenarij sta napisala Becky Johnston in Roberto Bentivegna, film je nastal po knjižni uspešnici avtorice Sare Gay Forden”The House Of Gucci”. V kriminalni drami zaigrajo velika hollywoodska imena – oskarjevka Lady Gaga, nominiranca za oskarja Adam Driver in Salma Hayek, ter oskarjevci Jared Leto, Jeremy Irons in Al Pacino ter Jack Huston.

O ZGODBI: Resnična družinska drama Hiša Gucci, polna škandalov, je najnovejši film Ridleyja Scotta, ki razkriva razburljiva tri desetletja v zapleteni zgodovini večgeneracijske družine Gucci; je zgodba o ambicijah, pohlepu, izdaji in umoru. In modi. Znamka Gucci je priznana in oboževana po vsem svetu, ustvaril jo je ustanovitelj prestižne modne znamke Guccio Gucci, ki je pred natanko sto leti v Firencah odprl svojo prvo trgovino s kvalitetnimi usnjenimi izdelki.

Zgodba se začne v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, na kritični točki v zgodovini slavnega italijanskega modnega imperija. Med globalnim širjenjem so se pojavili tudi namigi o finančnih nepravilnostih, zadušenih inovacijah in pocenitvi blagovne znamke. Guccijev posel nadzirata sinova Guccioja Guccija, pretkan Aldo (oskarjevec Al Pacino) in konzervativnejši in odmaknjen brat Rodolfo (oskarjevec Jeremy Irons). Vztrajni Aldo ne namerava prepustiti nadzora nad družinskim koncernom, vsekakor pa ne svojemu sinu Paolu (oskarjevec Jared Leto), ki pa si bolj želi biti oblikovalec oblačil. Aldov nečak in Paolov bratranec Maurizio (nominiranec za oskarja Adam Driver) pa bi raje študiral pravo kot prevzel vodenje svetovnega modnega imperija.

Maurizio spozna in se zaljubi v lepo in ambiciozno Patrizio Reggiani (oskarjevka Lady Gaga) in se proti očetovi volji poroči z njo. Stric Aldo v pretkani Patrizii najde sorodno dušo in skupaj prepričata Maurizia, da opusti svoje ambicije in se pridruži podjetju ter tako postane domnevni dedič – na nezadovoljstvo nesrečnega bratranca Paola, čigar so sanje o oblikovanju večje od njegovega talenta. Zaradi vedno hujše konkurence drugih modnih hiš sta zakonca Gucci primorana ukrepati, kar vodi do serije dogodkov, ki ju začnejo razdvajati. Od ambicij, panike, obupa, izdaje, maščevanja in na koncu … umora.

IGRALSKA ZASEDBA: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek in Al Pacino

REŽIJA: Ridley Scott
SCENARIJ: Becky Johnston in Roberto Bentivegna
ZGODBA: Becky Johnston
PO KNJIGI ”The House Of Gucci” avtorice Sare Gay Forden
PRODUCENTI: Ridley Scott, Giannina Scott, Kevin J. Walsh, Mark Huffam
IZVRŠNI PRODUCENTI: Aidan Elliott, Marco Valerio Pugini, Megan Ellison, Aaron L. Gilbert, Jason Cloth
ŽANR: kriminalna drama

Premierne projekcije kriminalne drame bodo pri nas ta četrtek, 25. novembra, v vseh večjih kinocentrih po državi. Na ogled je NAPOVEDNIK, kriminalna drama HIŠA GUCCI pa na redni spored v kinematografe prihaja 25. NOVEMBRA 2021.


Nazaj