Terminator: Temačna usoda je po 28. letih ponovno združil slavnega režiserja Jamesa Camerona in zvezde originalnih filmov Lindo Hamilton in Arnolda Schwarzeneggerja v napeti akciji, ki nadaljuje zgodbo iz filma Terminator 2: Sodni dan. Najnovejše poglavje v eni najbolj kultnih filmskih franšiz vseh časov je v prvem vikendu prikazovanja v Sloveniji v kino blagajne prineslo več kot 35.600,00 eur, s tem pa si je TERMINATOR: TEMAČNA USODA prislužil naziv najboljšega odpiranja franšize Terminator kadarkoli v Sloveniji.

Daljnega leta 1984 se Jamesu Cameronu ni niti sanjalo, da bo ustvaril svatovni fenomen, ko je začel s snemanjem Terminatorja - izvirni znanstveno-fantastični film o kiborgu iz prihodnosti, ki pripotuje v sedanjost in poskuša uničiti človeštvo. Izjemno mračen vendar inteligenten scenarij ter glavna ženska vloga so sta bila za tiste čase bolj izjema kot pravila, tvorila pa sta nenavadno kombinacijo. Zahvaljujoče pozitivnim reakcijam gledalcev in odličnim kritikam je Terminator spremenil Lindo Hamilton in Arnolda Schwarzeneggerja v filmske zvezde, Camerona pa v poznanega režiserja svetovnih razsežnosti.

Kljub temu, da je o Terminatorju posnel še tri filme in tudi televizijske serije, je Terminator 2: Sodni dan označil konec sodelovanja med Cameronom in Lindo Hamilton - vse do današnjih dni, torej do filma TERMINATOR: TEMAČNA USODA, ki nadaljuje zgodbo, kjer jo je Sodni dan zaključil. Film je režiral Tim Miller, poznan po svetovni uspešnici Deadpool, scenarij pa so napisali David Goyer (Vitez teme, Batman: Na začetku), Justin Rhodes in Billy Ray. Terminator: Temačna usoda si že lahko ogledate v vseh kinih po Sloveniji. Distributer je Blitz Film & Video Distribution.


Nazaj