Nekateri zvezdniki imajo res brezmejen talent. To potrjujejo filmi, v katerih igrajo zvezdniki, ki svoje obsežne svetovne turneje in snemanje albumov združujejo s snemanjem filmov. 24. in 25. septembra si jih oglejte na programu TV1000 Balkan!

David Bowie - Labirint, 1986
Jareth, kralj škratov, živi v čarobnem kraljestvu. Nekega dne si dekle po imenu Sarah med prepirom zaželi, da bi škrati odnesli njenega mlajšega brata. Jareth ga odpelje v svoj grad. Sarah mu uspe slediti. Da bi rešila brata in se vrnila domov, mora najti izhod iz čarobnega labirinta. Ko so si ustvarjalci enega najboljših hollywoodskih otroških filmov osemdesetih zamislili strašljivega in hkrati privlačnega Jaretha, so se odločili, da bi ga moral igrati eden izmed slavnih glasbenikov: Prince, Michael Jackson, Mick Jagger, David Bowie ali Sting. Nazadnje je vloga pripadla Bowieju, enemu najbolj kultnih glasbenikov osemdesetih, ki je v filmu sodeloval kot igralec in pevec. V filmu izvaja več skladb: Magic Dance, As the World Falls Down in Within You.

Sting - Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki, 1998
Štirje prijatelji – Eddy, Tom, Soap in Bacon – zberejo sto tisoč funtov, da bi zaslužili pri pokru. Kdo bi si mislil, da bo nesrečni hazarder Eddy ne le izgubil ves denar, ampak bo poleg tega dolgoval še pol milijona? Za rešitev težave imajo le teden dni časa. Junaki sprejmejo skrajno odločitev. Kultna kriminalna komedija devetdesetih let prejšnjega stoletja je režiserju Guyu Ritchieju prinesla svetovno slavo. Hkrati je bil film za večino igralcev, vključno z Jasonom Stathamom in Vinniejem Jonesom, tudi njihov prvenec. Britanski glasbenik Sting je bil nedvomno največja zvezda med vsemi, ki so igrali v filmu. Njegova vloga JD-ja, lastnika bara in Eddiejevega očeta, je preprosta, a zelo ekspresivna.

Snoop Dogg - Starsky in Hutch, 2004
Policijski načelnik poveže dva policista, ki mu gresta na živce: detektiva Starskyja in Hutcha. Neprestano se pojavljata na napačnih mestih in nikoli jima ne uspe opraviti nalog, a načelnik upa, da bosta kot partnerja odlična, zato ju pošlje patruljirati po mestu. Kaj bi lahko šlo po zlu? Eno od stranskih vlog – uličnega špiclja Huggyja Beara – je odigral znani ameriški reper Snoop Dogg. Kot je izjavil, so se mu uresničile sanje, ko je lahko upodobil Huggyja Beara, ki ga je pred tem v seriji iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja igral igralec Antonio Fargas. Ekipa se je, med drugim, zelo trudila, da bi za serijo našla klasični avtomobil Lincoln 1976. To je prišlo na ušesa Snoopu, ki jim je zaupal, da ima zelo podoben avto. In to je avto, ki ga boste videli v filmu.

André 3000 - 4 bratje, 2005
Gre za zgodbo o štirih bratih iz Detroita, ki so jih kot najstnike posvojili. Leta pozneje se srečajo na materinem pogrebu in se odločijo maščevati njeno smrt. V filmu igra André Benjamin, bolj znan kot André 3000, iz slavnega hip hop dua Outkast. Pevec igra enega od štirih bratov, ki mu je ime Jeremiah. Po manjših stranskih vlogah v drugih filmih se je André izkazal kot odličen igralec z velikimi dramskimi sposobnostmi. Njegov lik je najbolj zrel in uravnovešen med vsemi brati, a vedno znova najde tudi način, da se znajde v težavah.

Beyoncé - Austin Powers v Zlatotiču, 2002
Doktor Evil se želi vrniti v leto 1975 in najti svojega starega zaveznika, zlobneža, znanega kot Zlatotič. Toda v njegove pretkane načrte se namerava vmešati britanska obveščevalna služba. Austin Powers odpotuje v dobo disko glasbe, da bi porazil Zlatotiča. Pričujoča parodija na filme o vohunu Jamesu Bondu je bila prvo opazno celovečerno delo Beyoncé, ene najbolj priljubljenih pevk našega časa. Nastopila je kot agentka FBI Foxxy Cleopatra, pod krinko disko pevke, ki skupaj z Austinom izsledi Zlatotiča. Beyoncé je tedaj storila nekaj nezaslišanega in zahtevala, da spremenijo plakat za film ter izjavila: »Videti sem preveč suha. To nisem jaz.«

Justin Timberlake - Socialno omrežje, 2010
Zgodba o Marku Zuckerbergu temelji na resnični zgodovini razvoja Facebooka. Film se začne, ko študent Harvarda, Zuckerberg, prvič dobi zamisel o spletni strani, ki omogoča ocenjevanje študentk na podlagi njihovega videza. Leta kasneje njegov študentski projekt prerase v družbeno omrežje, ki združuje ves svet. Justin Timberlake v filmu igra podjetnika Seana Parkerja, ki je odločilno prispeval k razvoju Facebooka. Za svojo vlogo je izgubil 6-7 kg, da bi bil videti mlajši in bi bolje ustrezal svojemu liku. Zanimivo je, da se v enem od prizorov sliši pesem slavne fantovske skupine NSYNC, katere član je bil tudi Timberlake.

Taylor Swift - Valentinovo, 2010
Zgodba se odvija v Los Angelesu. Eden od likov zasnubi svojo ljubljeno. Drugi ima zabavo za ljudi, ki sovražijo 14. februar. In tretji anketira prebivalce mesta ter jih sprašuje o njihovem odnosu do valentinovega. Ljubezen združuje romantično mladino, starejše in otroke, stare prijatelje in celo naklonjene si tujce. V tem filmu je Taylor Swift združila dva svoja talenta: igranje in glasbo. Oglejte si nastop Swiftove in pesem Today Was A Fairytale, ki jo je posnela za ta film.

Filmi ob obletnici Stephena Kinga
21. septembra praznuje 75. rojstni dan kralj grozljivk in eden najbolj objavljanih avtorjev našega časa Stephen King. Po njegovih knjigah so posneli številne filme. Na TV1000 Balkan si jih na njegov rojstni dan lahko nekaj tudi ogledate.

Skrivnostna megla, 2007
Gorsko mestece. Komaj se nevihta, ki so tu pogoste, poleže, prebivalci opazijo, da se prek gora počasi širi čudna gosta megla. Zaprejo se v trgovino in čakajo na morebitno nevarnost ter opazujejo, kako se pred okni megla vse bolj zgošča. Vidljivost se hitro slabša, tla pod stavbo pa se začnejo tresti. Nekateri odidejo iz trgovine in v megli za vedno izginejo. Kinga je kinematografska priredba njegove zgodbe resnično prestrašila. Prav tako je bil zadovoljen s koncem, kot si ga je zamislil režiser Frank Darabont, ki se je odpovedal svoji režiserski plači, da bi studio privolil v to, da konec prilagodi po svoje.

Ostani z menoj, 1986
V nasprotju s splošnim prepričanjem King ne piše le grozljivih zgodb, temveč tudi dramatične. In zahvaljujoč prizadevanjem mojstra romantične komedije Roba Reinerja je njegova pol-biografska novela 'The Body' postala precej premišljen film. Glavni junaki so štirje fantje, ki so veliki prijatelji. Združuje jih strast do dogodivščin in vsega, kar bi jih hitro spremenilo v odrasle in samostojne fante. Ko izvedo, da je v mestu izginil deček, ki naj bi ga zbil vlak, pogumno sestavijo ekipo in ga gredo iskat. Potem ko je Reiner film pokazal Stephenu Kingu, je pisatelj priznal, da je to najboljša filmska priredba katerega koli njegovega dela. Liki iz knjige Ostani z menoj se pojavljajo tudi v številnih drugih Kingovih knjigah.

Dolores Claiborne, 1995
V otoškem mestecu tamkajšnja najbogatejša ženska pade po stopnicah svojega dvorca in umre. Detektiv za umor okrivi njeno služkinjo Dolores Claiborne. Verjame, da je pred mnogimi leti ubila tudi svojega moža, ki je bil alkoholik. Doloresina hčerka Selena je uspešna novinarka v New Yorku. Po 15 letih odsotnosti se vrne domov. Ima velike dvome. Ni prepričana, ali bi verjela, da je njena mati nedolžna ali da je kriva. Toda Dolores, ki je bila vedno neizprosna, hčerki razkrije resnico o očetu, njegovi smrti in njunem življenju. To Selenin svet obrne na glavo. Med pisanjem tega romana si je Stephen King zamišljal, da bi glavno vlogo Dolores Claiborne igrala igralka Kathy Bates, kar se je potem tudi zgodilo. Prave Kingove klasike, ki bodo všeč tistim, ki cenijo nepričakovane konce in vedo, da je treba družinske skrivnosti razkrivati.

Septembra uživajte v teh in drugih odličnih filmih na programu TV1000 Balkan!