Zanimivi filmi na TV kanalu TV1000 v juliju 2018: 40-letni devičnik, Večno sonce brezmadežnega uma, Počitnice za odrasle, Dežela izgubljenih in film Mamma Mia.

40-letni devičnik, v ponedeljek, 2. julija, ob 20.30
Štiridesetletni Andy Stitzer je v življenju naredil že marsikaj. Ima lagodno službo v trgovini z elektroniko, kjer žigosa račune, lepo stanovanje in dobre prijatelje. Vseeno pa mu nečesa nekako še ni uspelo storiti ... Andy ni še nikoli v življenju seksal. Njegovi sodelavci so prepričani, da je njihova dolžnost, da ga rešijo iz tega zagatnega položaja, in se na vse pretege trudijo, da bi mu pomagali. Toda zdi se, da nič na svetu ne more zvabiti njihovega prijatelja iz objema čistosti. Potem pa Andy spozna štiridesetletno mater treh otrok Trish. Njegovi prijatelji so vzhičeni, da se bo "tisto" morda končno zgodilo ... dokler ne izvedo, da sta se Andy in Trish že na začetku zveze dogovorila, da ne bosta seksala.

Večno sonce brezmadežnega uma, v ponedeljek, 9. julija, ob 20.30
Joela Barisha obvestijo, da si je njegovo nekdanje dekle Clementine pri dr. Mierzwiaku, ki izvaja nov eksperimentalni postopek, dalo izbrisati spomine na njuno razmerje. Joel se ne da kar tako in se odloči, da bo to storil tudi sam. Medtem ko nerodna pomočnika dr. Mierzwiaka opravljata postopek na Joelu kar v njegovem stanovanju, se ta v mislih trudi, da spomini na Clementine ne bi bili izbrisani.

Počitnice za odrasle, v ponedeljek, 16. julija, ob 20.30
V strahu, da je njun zakon v težavah, Jason in Cynthia prosita prijatelje, da se jima pridružijo v letovišču na tropskem otoku, namenjenemu zakonskim terapijam. Nejevoljno privolijo, misleč, da se bodo zabavali, medtem ko bosta Jason in Cynthia reševala svoj zakon. Vendar je pravilnik letovišča neizprosen: sodelovati morajo vsi. Kmalu se pokažejo razpoke v odnosih. Kaj čaka vsakega od parov?

Dežela izgubljenih, v ponedeljek, 30. julija, ob 20.30
Dr. Marshalla skupaj z asistentko in še nekom potegne v časovni vrtinec. V vzporednem vesolju trojica spozna opičnjaka Chako, edinega zaveznika v svetu dinozavrov in drugih neverjetnih bitij.

Mamma Mia, v ponedeljek, 23. julija, ob 20.30
Dvajsetletna Sophie Sheridan živi s svojo mamo Donno na majhnem grškem otoku, imenovanem Kalokairi, kjer vodi majhen družinski hotel. Sophie se namerava poročiti s Skyjem in si želi, da bi jo oddal njen oče, ki pa ga ne pozna. Ko prebere materin dnevnik izpred dvajsetih let, sklepa, da je eden od treh moških, ki so bili takrat z njeno materjo. Ne da bi povedala materi, jih povabi k sebi in skrije na podstrešje. Ko Donna to odkrije, ni prav nič navdušena in jih odžene, vendar oni ostanejo v bližini in se dobivajo z morebitno hčerjo. Ko izvedo, da so morda očetje, tudi oni doživijo šok. Vsi se trudijo po svojih najboljših močeh kar največ prispevati k poroki. Na koncu zaročenca ugotovita, da sta za zakonski stan še premlada. Sophie pa se sprijazni s tem, da ima kar tri očete – vsakega tretjino.

Foto: NBC Universal