Izbor Viasat TV vsebin za 48. teden (23. – 29. november): SKRIVNOSTI VITEZOV TEMPLJARJEV, MALA ČRNA KNJIŽICA, REČNE POŠASTI, ŽENSKE IZ BLETCHLEYJA, AVTOMOBILSKO MESTO GREHA, HIŠA STRAHOV V ENFIELDU IN SERIJA GORSKA KRALJICA GYAMO.

VIASAT HISTORY: NOVO! PREMIERA - SKRIVNOSTI VITEZOV TEMPLJARJEV – S1, EP1 @ ponedeljek, 23. november, 22:00
Odkrijte skrivnosti vitezov templjarjev, tega najbolj skrivnostnega in mogočnega viteškega reda srednjega veka. Od vzpona do njihove nebeške moči do njihovega padca v plamenih diabolizma, ter od ritualov in tradicij znotraj srednjeveškega viteštva do iztrebljevalske kampanje proti njim, njihovega domnevnega preživetja, in njihove zapuščine, ko bi naj povezali Sveto deželo z evropsko celino. Ta dokumentarna serija razkriva skrivnostno zgodbo o vitezih templjarjih, pri čemer postavljamo jasno ločnico med bogato mitologijo, ki je zrasla okrog njih, in novo pridobljenimi zgodovinskimi dejstvi.

Epizoda 1: Vitezi templjarji so bili ustanovljeni kot poseben versko-vojaški red znotraj tradicije srednjeveškega viteštva, vendar vzpon in padec reda vključuje številne uganke in skrivnosti.

TV1000 BALKAN: PREMIERA FILMA – MALA ČRNA KNJIŽICA @ torek, 24. november, 21:00
Ženska, ki vohlja po fantovem adresarju in v njem odkrije njegova bivša dekleta, se sprašuje, zakaj so ta še vedno shranjena v njegovi črni knjižici..

Vloge: Brittany Murphy, Holly Hunter, Kathy Bates, Ron Livingston, Julianne Nicholson

VIASAT NATURE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH - REČNE POŠASTI – S7, EP2 @ sreda, 25. november, 20:30
Ekstremni ribič Jeremy Wade je na lovu za sladkovodno ribo z apetitom po človeškem mesu. Jeremy s pomočjo forenzičnih metod predstavi, kako so te rečne pošasti zasnovane za ubijanje.

Epizoda 2: Jeremy Wade se vrne v delto Okavanga v Afriki, kjer proučuje mesojedca, ki lovi v skupini in ki naj bi bil kriv tega, da je zmrcvaril žrtve iz prevrnjenega čolna.

EPIC DRAMA: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – ŽENSKE IZ BLETCHLEYJA – S2, EP1 @ četrtek, 26. november, 21:00
Dogajanje je postavljeno v leto 1953, ko dame ponovno združijo moči v prvem delu zgodbe pri reševanju primera, v katerem je njihova nekdanja kolegica iz Bletchleyja obtožena umora. Dokazi govorijo proti Alice Merren, toda Jeanina intuicija pravi drugače. Jean organizira ponovno združenje prijateljic, toda ali bodo te delile enako vero v Alicino nedolžnost, in kakšne nevarnosti jim pretijo, ko bodo odkrile ne le Alicino skrivnost, ampak še veliko temačnejšo skrivnost, ki ždi v samem osrčju britanske vojske? V drugem delu zgodbe se Millie znajde v nevarnosti zaradi trgovanja na črnem trgu s šarmantnim lopovom Jasperjem, saj jo ta zvabi v svet trgovine z ljudmi in v navzkrižje z bojevito malteško poslovnico Marto, s katero ni dobro zobati češenj.

Epizoda 1: Alice, nekdanja analitičarka iz Bletchleyja, v zaporu čaka na sojenje za umor priznanega znanstvenika Johna Richardsa. Jean je prepričana v Alicino nedolžnost in se nameri ponovno združiti kolegice.

VIASAT EXPLORE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH - AVTOMOBILSKO MESTO GREHA – S3, EP11 @ 22:30 & EP 12 @ petek, 27. november, 23:20
Steve Darnell je priznani avtomobilski strokovnjak, ki izdeluje odštekane edinstvene avtomobile iz odpadkov, ki jih mi odvržemo. Ti avtomobili so dobili ime rjasti odpadniki in so oblikovali avtomobilsko kulturo, ki se nezadržno širi pod Stevovo taktirko. Steve najde skrite zaklade, zakopane na odpadih in menjalnih tržnicah, nakar sestavi te bizarne sestavne dele v vozna avtomobilska umetniška dela. Vsaka epizoda serije 'Avtomobilsko mesto greha' spremlja Steva in njegovo ekipo pri izdelavi novega avtomobila za zahtevnega klienta v manj kot pet dneh. In pri delu uporabijo izključno samo odpadke. Gre za divjo vožnjo - še dobro, da za Stevom stoji ekipa, ki je za to specializirana!

Epizoda 11: Steve se odloči predelati razpadajočo karoserijo redkega Chargerja iz 70-ih let v popolno delavsko vozilo, ki bo nastopilo v videospotu pesmi z naslovom 'Blue Collar Man'.

Epizoda 12: Stranka pripelje brezhibno obnovljen kombi Tin Woody letnik 1954, da bi mu Welderupova ekipa vcepila bolj trendovski izgled. Steve predlaga sežiganje vozila, nakar ekipa podvomi v njegovo prištevnost.

EPIC DRAMA: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – HIŠA STRAHOV V ENFIELDU – TRODELNA SERIJA @ sobota, 28. november, 21:00
Ta dramska serija v treh delih, posneta po knjigi Guyja Lyona z naslovom 'V tej hiši straši', temelji na bizarnih in grozljivih resničnih dogodkih, ki so se zvrstili v povsem običajni hiši leta 1977. Nezemeljska sila se skuša polastiti življenja 11-letne deklice in preiskovalec Maurice Grosse jo želi obraniti za vsako ceno v upanju, da bi mu to pomagalo sprejeti prezgodnjo smrt lastne hčerke.

VIASAT NATURE: NOVO! PREMIERA - GYAMO - GORSKA KRALJICA GYAMO @ nedelja, 29. november, 13:00
Snežni leopardi so redka vrsta in jih je težko ujeti s kamero. Te živali so se razvile za življenje v nekaterih najbolj negostoljubnih pogojih na planetu. Preživetje tega vrhunskega plenilca pomeni, da je življenjski prostor zdrav in raznovrsten. Gyamo - samica snežnega leoparda - in njena dva mladička so izginili, odkar se je pojavil samec snežnega leoparda. Filmarski dvojec, oče in sin - Mike in Gautam Pandey - se odpravita poiskati to družino. V tem dokumentarcu si prizadevamo preučiti življenje in izzive snežnega leoparda z namenom, da bi našli rešitve za ohranitev te izmuzljive mačke in njenega življenjskega prostora, preden ta izgine za vselej.


Nazaj