Izbor Viasat TV vsebin za 39. teden (21. – 27. september): BIRDMAN ALI NEPRIČAKOVANA ODLIKA NEVEDNOSTI, GOSPODIČNA SCARLET IN VOJVODA, PREPOVEDANA ZGODOVINA, SENČNE ČRTE, AVTOMOBILSKO MESTO GREHA, REŠEVANJE SKRIVNOSTI IN MOGOČNA REKA NIL.

TV1000 BALKAN: FILMSKA NOČ PREMIERA - BIRDMAN ALI NEPRIČAKOVANA ODLIKA NEVEDNOSTI @ ponedeljek, 21. september, 21:00
Pregled: Nekdanji filmski junak Riggan Thomson upa, da bo s postavitvijo ambiciozne nove drame na Broadwayu osmislil svojo družino in oživil svojo usihajočo igralsko kariero. Oskar za najboljši film.

Vloge: Michael Keaton as Riggan Thomson, Zach Galifianakis

EPIC DRAMA: NOVO! NADALJEVANJE PREMIERNE SEZONE - GOSPODIČNA SCARLET IN VOJVODA - S1 EP2 @ torek, 22. september, 21:00
Pregled: Dogajanje je postavljeno v London v 1850-tih letih, ko je družbo ustrahoval zloglasni Jack Razparač. Ta britanska detektivska drama spremlja neustrašno in samostojno junakinjo Elizo Scarlet, ki s svojo vedoželjno naravo vodi detektivsko agencijo svojega pokojnega očeta. Toda nič je ni moglo pripraviti na nevarnosti, s katerimi se bo kmalu soočila med preiskovanjem umorov. Poleg teh primerov spremljamo tudi Elizine odnose z drugimi liki, med katerimi so inšpektor William Wellington, znan tudi kot Vojvoda, vlagatelj Rupert Parker, hišna oskrbnica Ivy in premeteni slepar Moses.

Epizoda 2: Eliza kot edina ženska detektivka v Londonu težko najde delo. Obupana in brez denarja sprejme navidezno nemogoč primer, kjer mora dokazati nedolžnost moškega, ki je predhodno že priznal krivdo.

VIASAT HISTORY: NOVO! NADALJEVANJE PREMIERNE SEZONE – PREPOVEDANA ZGODOVINA – S6 EP8 @ sreda, 23. september, 20:05
Pregled: Ta izredno uspešna mednarodna televizijska serija se vrača s šesto sezono. Institucije ne marajo, kadar novi dokazi pod vprašaj postavijo splošno sprejeto védenje in dvomu podvržejo prepričanja, ki so kot dejstva veljala desetletja in stoletja. Skozi čas so izjemne zgodbe izginile pod plastmi prahu ali v pesteh zanikanja, pogumni ljudje, ki so skušali svetu sporočiti resnico, pa so bili pri tem ustavljeni, obsojeni ali oboje. Vse do danes. Voditelj Jamie Theakston bo prepotoval vse kotičke Zemlje, da bi razrešil najbolj zapletene uganke naše zgodovine.

Epizoda 8: Bermudski trikotnik je ohlapno opredeljeno območje v zahodnem delu severnega Atlantika, kjer so domnevno izginila številna letala in ladje.

EPIC DRAMA: NOVO! NADALJEVANJE PREMIERNE SEZONE – SENČNE ČRTE - S1 EP5 @ četrtek, 24. september, 21:00
Pregled:  V 1950-ih žarišče hladne vojne ne predstavljata niti Washington niti Moskva, temveč Helsinki, kjer se KGB in CIA borita za nadzor nad Finsko, to majhno nordijsko državo, ujeto med vzhodnimi in zahodnimi silami. Ko se razmere med svetovnimi velesilami zaostrijo, si enota finske tajne službe Fist prizadeva ohraniti svojo domovino neodvisno. Nova članica enote se spopada s svojo preteklostjo in finske predsedniške volitve se nezadržno bližajo, medtem pa njihove osebne in poklicne usode visijo na nitki. V teh zaostrenih okoliščinah se enota Fist kmalu znajde v vlogi varuha Finske prihodnosti.

Epizoda 5: Helena, Tabe in Olavi sledijo finskemu predsedniku in premierju v Moskvo, da bi poskrbeli, da si Hruščov ne premisli glede Porkkale. Tja potujejo pod pretvezo, da naj bi Tabe organiziral modno revijo.

VIASAT EXPLORE: NOVO! NADALJEVANJE PREMIERNE SEZONE - AVTOMOBILSKO MESTO GREHA - S2 EP3 @ petek, 25. september, 22:30 & EP4 @ 23:20
Pregled:  Vračamo se z drugo sezono v družbi mehanika Steva Darnella, lastnika avtomehanične delavnice Welderup v bližini Las Vegas Stripa. Spremljajte delo njegove ekipe - ki vključuje mehanika Dana, izdelovalca Justina, tapetnika Barberja Dava, umetnika Travisa ter vajenko Twiggy - medtem ko skupaj izdelujejo 'rat rod' avtomobile v manj kot desetih dneh in z uporabo pretežno rabljenih oz. odpadnih delov. Druga sezona prikazuje zgodbe o novih klientih in kreacijah po naročilu, spremembe pa vključujejo razširitev Welderupa in vključitev Darnellovih dveh najstniških sinov, Chasa in Kasha. Welderupu se pridruži tudi Grant, izdelovalec iz Kanade s 25-letnimi izkušnjami.

Epizoda 3: Oče in sin kupita vlačilca za njuno gradbeno podjetje. Pri projektu pomagata Stevova sinova, zato gre za prav poseben družinski dogodek. Vse to se dogaja v Welderupovi novi delavnici.

Epizoda 4: Chevrolet C10 doživi noro preobrazbo, na katero bi bil ponosen še sam dr. Frankenstein. Klient si želi pošastne podobe, za kar poskrbijo zakovice in brazgotine.

VIASAT HISTORY: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – PIRAMIDE: REŠEVANJE SKRIVNOSTI – S1 EP1 @ sobota, 26. september, 20:00
Pregled: Izgradnja egipčanskih piramid ostaja nerešena skrivnost - številne piramide in zakopani ostanki še naprej ostajajo neodkriti - a zdaj so egiptologi in arheologi razvili novo orodje, ki na podlagi zračnih in satelitskih fotografij ponuja dragocene nove namige o legi, konstrukciji in evoluciji teh ikoničnih zgradb. Devet piramid - med njimi Džoserjevo piramido, piramide v Gizi in slabše poznano najdišče Abu Rawash - bomo raziskali iz povsem sveže perspektive. Te serija ima cilj razvozlati skrivnosti o izgradnji piramid ter poustvariti Egipt, kakršen je bil pred več kot 5.000 leti.

Epizoda 1: Kufujeva piramida je edina znamenitost od sedmih čudes antičnega sveta, ki jo lahko še danes občudujemo v njenem prvotnem stanju. Kako je njenim graditeljem uspel tako izjemen tehnološki dosežek?

VIASAT NATURE: NOVO! NADALJEVANJE PREMIERNE SEZONE - MOGOČNA REKA NIL - S1 EP3 @ nedelja, 27. september, 14:00
Pregled: Od Nilovih skrivnostnih izvirov do njene delte na sredozemski obali. Ta mogočna reka v dolžino meri 6.650 kilometrov in njena številna naravna čudesa še vedno čakajo na odkritje. Favna in flora v porečju reke Nil sta močno razgibani in polni kontrastov, kot velja tudi za pokrajine in dežele vzdolž njenega toka. Ta serija v treh delih raziskuje številne različne obraze te najmogočnejše reke na svetu.

Epizoda 3: Modri Nil je najpomembnejši pritok Belega Nila. Ta izvira iz Etiopskega višavja. Skale gorovja Simien predstavljajo raj za jastrebe mrhovinarje in nudijo dom redkim živalskim vrstam.


Nazaj