Zanimive serije na TV kanalu Epic Drama v juliju 2018: Kolekcija, Četa X, Tudorji in serija  Poldark.

Kolekcija, premierno od nedelje, 1. julija, ob 22.00
Pariz leta 1947: modni imperij vstane iz pepela tega mesta, razdejanega od vojne. Pod vodstvom osupljivo šarmantnega in temeljito neizprosnega Paula Sabina modna hiša Sabine premika meje v povojnem modnem svetu, a za glamurjem in eleganco leži uničujoča skrivnost, ki grozi obstoju podjetja. Pravzaprav je Paulov lahkomiselni in uživaški mlajši brat Claude tisti, čigar sveža vizija odpira vrata v to novo obdobje visoke mode. Paul in Claude sta preživela vojno, toda za kakšno ceno? Zdaj je na obzorju nova bitka, ki ogroža družino. Tokrat se bodo soočili brat proti bratu, soprog proti soprogi, vajenec proti mentorju. Zapletena in sodobna dokumentarna serija Kolekcija pripoveduje zgodbo o ceni uspeha v ključnem trenutku francoske zgodovine.

Četa X, premierno od torka, 3. julija, ob 21.00
V zadnji sezoni serije Četa X skupina operativcev Tabora X nadaljuje proti ciljni črti na njihovi zadnji skupni misiji, v kateri sovražniku poskušajo zadati usodni udarec, ki bi lahko spremenil tok vojne. Po pretresljivih porazih Toma in tistih, ki so padli v bitki za Dieppe, je težje kot kdaj koli prej ohraniti upanje. Pravila človeške spodobnosti so prišla do točke, kjer je čedalje težje ločiti med dobrim in zlim. Ekipa je soočena s kruto resnico: če želiš poraziti sovražnika, moraš včasih tudi sam postati sovražnik.

Tudorji, premierno od petka, 20. julija, ob 21.45
Po usmrtitvi Anne Boleyn se kralj Henrik VIII. poroči z Jane Seymour, trdno prepričan, da je ona tista, ki ji je usojeno roditi njegovega sina. Janeina nosečnost je sicer razlog za veselje, toda Henrikovo oblast vse bolj ogrožajo vstaje navadnih meščanov in papež v Rimu, ki je trdno odločen zajeziti vzpon protestantizma. Ker napadi na novo cerkev napovedujejo težave za kralja, čedalje vplivnejši Thomas Cromwell podvoji svoja prizadevanja po zadušitvi katolicizma širom Anglije. Ko Jane kmalu po rojstvu Henrikovega prvega sina umre, Cromwell poskuša unovčiti to tragedijo in kralju poiskati novo soprogo in s tem zavezništva, ki bi preprečila katoliško invazijo, a njegov načrt spodleti zaradi Henrikovih zvestih podpornikov. Medtem ko si obupani Henrik prizadeva utrditi svoj položaj vodje nove cerkve, nihče ni varen pred njegovo naraščajočo blaznostjo.

Poldark, se nadaljuje od nedelje, 1. julija, ob 21.00
Piše se leto 1790. V zraku sta nemir in revolucija. Ross Poldark se mora boriti za svojo svobodo, ko ga George Warleggan poskuša obsoditi na vislice kot revolucionarja. Ali lahko  Demelza, medtem ko Francis in Elizabeth zgroženo spremljata dogajanje, reši Rossa pred samim seboj? Ross in Francis, ohromljena zaradi dolgov, poskušata zaceliti rane z odprtjem novega rudnika, proč od Warlegganovih krempljev. Rossa in Elizabeth združijo nepredvidene okoliščine in Ross tvega vse v obupnem poskusu tihotapljenja. Usoda Poldarkovih medtem na nepričakovan način pristane v rokah dr. Dwighta Enysa in mladenke Caroline Penvenen. Poldarkovi morajo razrešiti razhajanja enkrat za vselej, vendar za kakšno ceno?