USTVARJALCI FILMA:
režija DAVID MAMET
scenarij DAVID MAMET
producenti ART LINSON, ANDREW STEVENS, ELIE SAMAHA
fotografija ROBERT ELSWIT
montaža BARBARA TULLIVER
kostumi RENEE APRIL
glasba THEODORE SHAPIRO

žanr: akcijski triler
Dolžina: 111 min, oznaka "R"
URL: www.heist-movie.com
Distribucija v Sloveniji: FIVIA - Vojnik
26.09.2002

Vprašanje: Okoli česa se vrti svet?

Joe Moore (GENE HACKMAN) ima mlado ženo, denar in službo, ki jo obožuje. Joe je namreč ropar. Njegova poklicna pot je na kocki, ko ga pomotoma posname varnostna kamera. Njegov preprodajalec Bergman (DANNY DEVITO) mu noče plačati plena, žena (REBECCA PIDGEON) pa ga morda vara z Bergmanovim sorodnikom (SAM ROCKWELL). Moore in njegova družabnika Bobby Blane (DELROY LINDO) in Pinky Pincus (RICKY JAY) so brez prebite pare, prevarani in izsiljevani. Moore in njegova ekipa morajo zato opraviti še zadnji, najbolj drzen rop od vseh.

Bo Bergman naznanil Moorea policiji? Bo Mooreova žena izbrala mlajšega? Si bosta Blane in Pincus premislila ter pobegnila? Komu se lahko zaupa in koga se bo izdalo? Bo tisti, ki je lagal enkrat, lagal ponovno? Kdo se bo smejal zadnji in kdo se sploh ne bo smejal?

Odgovor: Svet se vrti okoli ljubezni. Ljubezni do zlata.

FIVIA - Vojnik predstavlja napeto dramo ROP, v kateri igrajo dvakratni oskarjevec GENE HACKMAN, DANNY DEVITO in DELROY LINDO. Scenarij je napisal Pulitzerjev nagrajenec in oskarjevi nominiranec DAVID MAMET. V filmu igrajo še SAM ROCKWELL, REBECCA PIDGEON in RICKY JAY.

ROP so producirali ART LINSON, ELIE SAMAHA in ANDREW STEVENS. DON CARMODY, TRACEE STANLEY in JAMES HOLT so bili izvršni producenti. Za scenografijo je skrbel DAVID WASCO, za montažo BARBARA TULLIVER in za glasbo THEODORE SHAPIRO.

ROP ROP ROP ROP ROP ROP ROP


Nazaj