Eden najbolj pričakovanih filmov v letošnjem letu – drugi del animirane pustolovščine Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov – je od danes dalje na rednem sporedu v slovenskih kinematografih. Gre za deseti animirani film studia Illumination in je nadaljevanje prvega dela iz leta 2016, ki je imel najboljši otvoritveni vikend med originalnimi igranimi ali animiranimi filmi vseh časov, v tistem letu pa je bil pri nas najbolj gledan tuj film.

V novem poglavju bodo v ospredju čustveno življenje naših hišnih ljubljenčkov, globoke vezi med njimi in družinami, ki jih imajo rade, ter odgovori na vprašanje, ki že dolgo zanimajo vsakega lastnika hišnih ljubljenčkov: kaj naši ljubljenčki zares počnejo, ko so sami doma? Drugi del animirane komedije je tako kot prvi del režiral Chris Renaud (ki je režiral tudi animirane uspešnice Jaz, baraba in Lorax), prav tako se vrača scenarist prvega dela Brian Lynch (ki je napisal scenarij tudi za animacijo Minioni).

O ZGODBI: Pri vseh domačih ljubljenčkih, ki smo jih spoznali v prvem delu (takrat so zapustili varen in topel dom ter se preganjali po ulicah New Yorka), bo prišlo do velikih sprememb. Kuža Maks pri svoji lastnici Katie ne bo več na prvem mestu, saj se je poročila in dobila sina Liama. Ker pa je Maks do fanta preveč zaščitniški in se boji za njegovo varnost, to začne vplivati na njegove živce.

Na družinskem izletu na kmetijo se Maks in prijatelj Duke srečata s kravami, ki so nestrpne do psov, s sovražnimi lisicami in grozljivim puranom, kar še poveča Maksovo zaskrbljenost. Na srečo dobi Maks nekaj koristnih nasvetov od veterana na kmetiji, psa Roosterja, ki bo Maksa prisilil, da se sooči s svojimi strahovi, da v sebi najde alfa samca in da Liamu malo več svobode. Medtem bo v mestu, ko je njen lastnik zdoma, skušala psička Gidget (ki je zaljubljena v Maksa) rešiti Maksovo najljubšo igračo iz stanovanja, polnega mačk, pri tem pa ji bo pomagala mačka Chloe.

Ljubek in obenem nor zajček Kepca (Snowball) pa živi v zmoti, da je superheroj, saj ga njegova lastnica, deklica Molly, oblači v superherojske pižame. In ko se pojavi Shih Tzu psička Rožca (Daisy) in prosi Kepco za pomoč na nevarni misiji, bo moral zbrati ves pogum, da postane heroj, za katerega se je samo pretvarjal. Bodo Maks, Kepca in Gidget in drugi hišni ljubljenčki lahko v sebi našli pogum, da se spopadejo s svojimi največjimi strahovi?

IGRALSKA ZASEDBA: Lake Bell, Hannibal Buress, Dana Carvey, Harrison Ford, Tiffany Haddish, Kevin Hart, Pete Holmes, Garth Jennings, Ellie Kemper, Nick Kroll, Bobby Moynihan, Patton Oswalt, Jenny Slate, Eric Stonestreet

SLOVENSKI GLASOVI: Jure Mastnak, Jose Nzobandura, Branko Završan, Mariša Jagodič, Ajda Toman, Lena Hribar, Marjan Bunič, Rok Kunaver, Tjaša Železnik, Jernej Kuntner, Sergei Milovanović, Matevž Mueller, Srđan Milovanović, Andrej Murenc, Uroš Smolej, Aljoša Kovačič, Marko Žerjal, Laura Berden, Rem Mali, Leni Buh, Filip Borut Schroll, Žiga Bunič, Goran Hrvaćanin, Maja Končar, Marko Žerjal, Rok Mlinar, Dani Bavec, Filip Borut Schroll, Igor Potočnik, Lija Pečnikar, Lina Kuntner, Luka Markus Štajer, Luka Rupert, Maxx Noah Grilc, Nina Kaludjerović, Uroš Buh, Žiga Bunič in drugi

REŽIJA: Chris Renaud
SOREŽISER: Jonathan Del Val
SCENARIJ: Brian Lynch
PRODUCENTA: Chris Meledandri in Janet Healy
ŽANR: animirana komedija

Drugi del animirane komedije SKRIVNO ŽIVLJENJE HIŠNIH LJUBLJENČKOV 2 je na ogled v sinhronizirani različici v 2D in 3D ter izvirni s podnapisi od 6. JUNIJA 2019 dalje.


Nazaj