Pregled novosti v drugi polovici oktobra na Viasat Explore: Tovornjakarji s podeželja in Reševanje težkih vozil: Avtocesta 401.

Tovornjakarji s podeželja
Premierno od ponedeljka, 18. oktobra, ob 21:00
Sezona: 1
Št. epizod: 8 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ resničnostni/ posel
Izvirni naslov: Backroad Truckers
Leto: 2021

Znotraj podeželskega cestnega omrežja, ki se razteza čez zahodno Kanado, okrožje Barriere v Britanski Kolumbiji predstavlja nekakšno središče za "hotshot" špediterje in Big Donny Kleinfelder je kralj med njimi. "Hotshotting" je oblika prevoza časovno občutljivega tovora do neravnih, težko dosegljivih lokacij. Big Donny Kleinfelder vodi barvito skupino voznikov, ki so bolj neotesane narave, a strokovnjaki za vožnjo po zahrbtnih podeželskih poteh do odmaknjenih podjetij, ki nujno potrebujejo svoj tovor. Toda Donnyjev poslovni imperij ogroža konkurent Dave Schwandt, prepirljiv lokalni trgovec z rabljenimi vozili, ki se je odločil odrezati kos Donnyjeve pogače in se tudi sam lotiti "hotshottinga". Ti dve družinski podjetji sta tako pred veliko bitko za prevlado na podeželskih cestiščih, a zmagovalec bo bržkone le eden.

Reševanje težkih vozil: Avtocesta 401
Premierno od srede, 6. oktobra, ob 21:00
Sezona: 3
Št. epizod: 14 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ resničnostni/ potovanje
Izvirni naslov: Heavy Rescue: 401
Leto: 2018

Možje in žene, ki vzdržujejo najprometnejšo severnoameriško avtocesto, so pripravljeni na novo zimo in nove bitke. Sonny je pred še eno veliko poslovno odločitvijo, Bubba Semple dočaka svojo priložnost, Garyjevi ekipi pa nagaja močan snežni vihar, ki mu ni videti konca. V Windsorju Eric uri novo generacijo upravljavcev težkih strojev, Rossova vlečna služba se loti težje vleke kot kdajkoli prej, Pri Herb's Towing pa se morajo postaviti nazaj na noge po velikih kadrovskih rošadah. Nova podjetja in obrazi prinašajo nove zgodbe. Služba Algonquin Towing si pomaga s 50-let staro opremo na kraju verižnega trčenja, avtocesto 401 pa pretresajo viharji in bizarne nesreče, zaradi česar so vlečne službe, vzdrževalne ekipe in prvi posredovalci prignani do skrajnosti, saj zaprtje ne pride v poštev.

Foto: Beyond Rights in Corus


Nazaj